Θεσσαλονίκη: Μεγάλη, σιωπηρή και πολύχρωμη πορεία στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 «Εις το Όνομα του Άλκη», στη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού , διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη μια πολύχρωμη σιωπηρή πορεία στη μνήμη του Άλκη  στέλνοντας μήνυμα ενάντια  στην οπαδική βία.

Η πορεία γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη, με αφετηρία τον τόπο του τραγικού συμβάντος και κατάληξη τον Λευκό Πύργο. Η πορεία είναι σιωπηρή και πολύχρωμη, καθώς οι χιλιάδες συμμετέχοντες φορούν φανέλες από διάφορες ομάδες, προκειμένου να δείξουν ότι οι οπαδοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό βρίσκεται και αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη.

Στην κατασκευή που δημιουργήθηκε στη μνημη του Αλκη συμβολικά αφέθηκαν 19 λουλούδια όσα και τα χρόνια ζωής του Άλκη.

Πριν ξεκινήσει η πορεία οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «Άλκη ζεις και δε θα ξεχαστείς» και «Άλκη ζωντανός για πάντα αρειανός».

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας έστειλε από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ο θείος του αδικοχαμένου 19χρονου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της σιωπηρής πορείας. «Δε θα πω πόσο μας λείπει. Αυτό που θέλω να πω είναι μοιραστούμε τα συναισθήματά μας, σε φίλους και γνωστούς, ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας. Ο Άλκης μας να είναι το τελευταίο θύμα. Να μη τον ξεχάσουμε ποτέ. Να είναι μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας”, είπε εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.