Θεσσαλονίκη: Επεισόδια κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού – Φυγαδεύτηκε η πρόεδρος των συμβολαιογράφων (βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού χωραφιού στο Χορτιάτη. Ο πλειστηριασμός ακυρώθηκε όταν μέλη συλλογικοτήτων που βρίσκονταν στην αίθουσα για συμπαράσταση «έσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό και όρμησαν στην έδρα.

Αρχικά υπήρξε ένταση μεταξύ των μελών των μελών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών Θεσσαλονίκης και της προέδρου της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης επειδή πήγε να εκπλειστηριάσει αγροτεμάχιο χωρίς να έχει άδεια από την Ενωση Συμβολαιογράφων που είχε κηρύξει αποχή από τους πλειστηριασμούς για την Τετάρτη.

H πρόεδρος προσκόμισε στους διαδηλωτές άδεια της Τράπεζας για τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Μόλις είδαν το έγγραφο οι συγκεντρωμένοι εξαγριώθηκαν, λέγοντας πως είναι έγγραφο της τράπεζας που το σφράγισε αυτή για να τους το δείξει  ενώ οι συμβολαιογράφοι  είναι σε αποχή .

 Οι αλληλέγγυοι με συνθήματα όπως «στις τράπεζες τα σπίτια δεν θα δώσεις, τι ψυχή θα παραδώσεις» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει την πρόεδρο των συμβολαιογράφων. Στη  συνέχεια έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό  και  οι αστυνομικοί απέτρεψαν την πρόσβαση και η πρόεδρος των συμβολαιογράφων φυγαδεύθηκε.

΄Ενας ακόμη  πλειστηριασμός ματαιώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν εν μέσω επευφημιών.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:



Πηγή: voria.gr, thessnews

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.