Θέμα ηγεσίας και κλίμα εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Θέμα ηγεσίας έθεσε κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο Θάνος Μωραϊτης, τονίζοντας πως στο επερχόμενο συνέδριο «θα πρέπει να μιλήσουμε για όλα τα θέματα που καίνε, θα πρέπει να τεθούν τα διακυβεύματα αλλιώς κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας». Σημειώνεται πως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο σε τοποθετήσεις τους όσο και σε προσωπικές συνομιλίες, έκαναν αναφορές στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη το κόμμα να είναι προετοιμασμένο για κάτι τέτοιο. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του υποστήριξε πως «αν δεν στεκόταν όρθιο το ΠΑΣΟΚ, δεν θα στεκόταν όρθια και η χώρα», ενώ στην κριτική που έχει δεχτεί για το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε πως αυτό «δεν είναι ούτε επαρκές, ούτε ικανοποιητικό», αλλά είναι «ένα ποσοστό ανάγκης, το οποίο όμως δεν είναι ευκαταφρόνητο, γιατί διαφύλαξε την προοδευτική σταθερότητα που θέλαμε». 

Κατά την ομιλία του ο Θάνος Μωραϊτης δήλωσε πως στο Συνέδριο θα πρέπει να μιλήσουμε για την ταυτότητα του κόμματος, τις θέσεις τη στρατηγική ακόμη και την ηγεσία. Σχετικά με τις συνεργασίες σημείωσε πως «δεν θα πρέπει να κάνουμε ξανά το ίδιος λάθος με την Ελιά. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης και δεν μπορεί να ξαναϋπάρξουν μορφώματα που θα υποδύονται την παράταξη επειδή εξυπηρετεί κάποιος. Για μετεξέλιξη ο λόγος ανήκει στη βάση του ΠΑΣΟ».

Επιπλέον ανέφερε πως το προσκλητήριο στο συνέδριο θα πρέπει να είναι «γενναίο» και να απευθύνεται προς όλους. «Δεν θα χαρίσουμε και δεν θα απαξιώσουμε κανέναν. Και πρώτα από όλα δεν θα χαρίσουμε τις ιδέες μας και την διαδρομή μας για την οποία είμαστε περήφανοι. Δεν θα τις χαρίσουμε ούτε στην λαϊκίστικη, ούτε στη γλυκανάλατη αριστερά. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Κάποιοι, πιστεύουν ότι μεταθέτοντας τις εξελίξεις θα έχουν ρόλο στο πολιτικό «νταραβέρι» της επόμενης ημέρας και ας έχει εξαϋλωθεί το σύμπαν γύρω τους», τόνισε σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί πως το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε εκλογές χωρίς να έχει συζητήσει το ζήτημα της ιδεολογικής του ταυτότητας.

«Δεν πείθουμε κανέναν απλά επειδή αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προοδευτικός πόλος. Οι τακτικισμοί μας βύθισαν και αυτοί θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο αν δεν αλλάξουμε πορεία», δήλωσε και συνέχισε πως κάθε φορά ο πήχης της κυβερνητικής συνεργασίας μπαίνει όλο και πιο χαμηλά και το ΠΑΣΟΚ γίνεται μέρος του προβλήματος.

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.