Η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Μοναδικό μου μέλημα είναι να δώσω φωνή στους πολίτες, να δώσουμε ζωή στη Βουλή, να χτίσουμε βήμα βήμα ένα παρόν κι ένα μέλλον αντάξιο των πολιτών αυτής της χώρας, που έχουν τόσο αδικηθεί από τις Κυβερνήσεις».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

– Φτάσατε στην πηγή, αλλά δεν ήπιατε νερό. Εκτιμάτε πως στις κάλπες της 25ης Ιουνίου οι πολίτες θα σας δώσουν την απαιτούμενη στήριξη για την είσοδο σας στη Βουλή;

Είμαι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τόσος κόσμος και τόσοι νέοι και νέες αγκάλιασαν την Πλεύση Ελευθερίας σε αυτές τις εκλογές, κι ακόμη περισσότεροι έρχονται κοντά μας καθημερινά και μας ενισχύουν! Δεν έχουμε καθόλου την αίσθηση ότι «νερό δεν ήπιαμε», γιατί δεν έχει σημασία αν συμμετέχουμε σε αυτή τη Βουλή των 2 ημερών, που δεν θα ασκήσει αρμοδιότητες, αλλά να εισέλθουμε στην Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Κι αυτό δείχνει ένας πολύ εφικτός στόχος. Οι άνθρωποι που έρχονται κοντά μας πληθαίνουν μέρα με την ημέρα. Κάναμε την αρχή και πάμε τώρα για να διπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας. Ο κόσμος μαθαίνει πια την ύπαρξη της Πλεύσης Ελευθερίας και αναγνωρίζει σε εμάς την πραγματική αντιπολιτευτική δύναμη, την δύναμη εκείνη που θα υπερασπιστεί την κοινωνία, μέσα και έξω από τη Βουλή.

– Τι συνέβη και οι πολίτες άρχισαν να βλέπουν με άλλο μάτι εσάς και την “Πλεύση Ελευθερίας”;

Είναι σαν να έφυγε μία κουρτίνα που έκρυβε την ύπαρξη και την δράση της Πλεύσης Ελευθερίας, και οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό και στην μη προβολή της και σε έναν αποκλεισμό που είχε επιβληθεί ιδίως την περίοδο 2015-2019, αλλά και στη συνέχεια. Μέχρι τον περασμένο Απρίλιο περπατούσα στο δρόμο και ο κόσμος ερχόταν να με χαιρετήσει και να με αγκαλιάσει λέγοντάς μου «Πότε θα κάνεις κόμμα;» ή «Θα κατέβεις στις εκλογές;». Γνώριζαν εμένα, θυμούνταν τη δράση μου, αλλά δεν γνώριζαν για την Πλεύση Ελευθερίας ούτε όλα όσα κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Διεκδίκησα με επιμονή να μάθει ο κόσμος για την Πλεύση Ελευθερίας, διεκδίκησα να συμμετέχω στο debate των πολιτικών αρχηγών, ως η μόνη γυναίκα Αρχηγός Κόμματος και απευθύνθηκα με αμεσότητα στον κόσμο, μέσα από το διαδίκτυο, τον κάλεσα να με γνωρίσει καλύτερα, μέσα από το βιογραφικό μου και όσα έχω κάνει επαγγελματικά και επιστημονικά, εξηγώντας ότι, όπως υπερασπίζομαι το δίκαιο και τα δικαιώματα των ανθρώπων στη ζωή μου, ως δικηγόρος, με γνώση και εξειδίκευση, το ίδιο θέλω να κάνω και το ίδιο θα κάνει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή. Απευθύνθηκα στον κόσμο από καρδιάς, εξήγησα ότι δεν είμαι πολιτικός, αλλά ένας άνθρωπος, μια εργαζόμενη γυναίκα της γενιάς μου, που θέλω να υπερασπισθώ τη χώρα μου και τους ανθρώπους της και πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω, με βάση τη γνώση, την εμπειρία μου και την αγάπη μου για τον κόσμο. Και κάπως έτσι έσπασε αυτό το αδιαπέραστο μέχρι προηγουμένως παραπέτασμα που εμπόδιζε τον κόσμο να δει την Πλεύση Ελευθερίας και εμένα…

– Περιμένατε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο 20% και αν ναι πως το εξηγείτε;

Ναι, το περίμενα. Η κοινωνία ήταν ανυπεράσπιστη όλα αυτά τα χρόνια, που δέχθηκε πάρα πολλά πλήγματα από την Κυβερνητική πολιτική. Δεν υπήρχε στη Βουλή Αντιπολίτευση, ούτε αξιόπιστη υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Αυτό δεν είναι κάτι που κρύβεται ή που μπορείς με επικοινωνιακούς τρόπους να το καλύψεις. Κι ο κόσμος που κάποτε πίστεψε και εμπιστεύθηκε δεν άφησε το περιθώριο να τον ξαναεξαπατήσουν και δεν έδωσε την ευκαιρία να τον ξαναπροδώσουν.

– Με τον Α. Τσίπρα συμπορευτήκατε για αρκετά χρόνια. Πιστεύετε πως θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος μετά τις εθνικές εκλογές;

Δεν με απασχολεί. Το κόμμα αυτό έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι ό,τι παλιότερα αντιπροσώπευε και αυτό δεν θα αλλάξει. Προσωπικά αποχώρησα για να συνεχίσω να υπερασπίζομαι την κοινωνία, τους ανθρώπους, τη χώρα μου, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Και η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε με αυτό το στόχο: να εκφράσει γνήσια την κοινωνία, να προσκαλέσει όλους τους απογοητευμένους ανθρώπους να συμμετέχουν, κάποιοι μετά από χρόνια αποχής, κάποιοι για πρώτη φορά, να φέρει την κοινωνία στο επίκεντρο. Μοναδικό μου μέλημα είναι να δώσω φωνή στους πολίτες, να δώσουμε ζωή στη Βουλή, να χτίσουμε βήμα βήμα ένα παρόν κι ένα μέλλον αντάξιο των πολιτών αυτής της χώρας, που έχουν τόσο αδικηθεί από τις Κυβερνήσεις.

– Αν γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα ξαναζητήσετε να είστε παρούσα;

Εννοείται. Στην Ελλάδα του 2023, με τις διακηρύξεις περί ισότητας, σεβασμού των γυναικών και ευαισθησίας για ζητήματα κακοποίησης και έμφυλης βίας, είναι πολύ σοβαρό να αποκλείεται από την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών η μοναδική γυναίκα Αρχηγός Κόμματος και μάλιστα κόμματος με προοπτική άμεσης εισόδου στη Βουλή. Στην προηγούμενη αναμέτρηση, οι 6 αρχηγοί των τότε κοινοβουλευτικών κομμάτων, δεν μου απάντησαν καν στο επίσημο αίτημά μου. Κι έκαναν τη γνωστή συζήτηση μεταξύ τους, με προβαρισμένες απαντήσεις σε προσυμφωνημένες θεματικές. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν θέλει debate γενικώς. Νομίζω ότι όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να ενημερώσει την κοινωνία, πρέπει να επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις. Προσωπικά πήρα την πρωτοβουλία να διοργανώσω 6 μέρες πριν τις εκλογές ένα ανοιχτό διαδικτυακό debate με τους πολίτες, απαντώντας ζωντανά σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν. Και το επανέλαβα τώρα, μετά τις εκλογές, όπως είχα υποσχεθεί. Έδωσα και το κινητό μου τηλέφωνο στη δημοσιότητα και δέχομαι καθημερινά τηλεφωνήματα και μηνύματα με ερωτήσεις, που προσπαθώ να απαντώ σε όλα. Αν θες πραγματικά να ενημερώσεις τους πολίτες και να τους δώσεις το δικαίωμα της επιλογής, πρέπει να θέτεις τον εαυτό σου ανοιχτά στη διάθεσή τους κι όχι να προσπαθείς να περιορίσεις τις ερωτήσεις, τις απαντήσεις ή τη συμμετοχή πολιτικών αντιπάλων. Όλα είναι θέμα βούλησης και υποδείγματος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.