Η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή – Δείτε Ζωντανά

Mε την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται την Κυριακή η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Σ΄αυτά περιλαμβάνονται οι αυξήσεις φόρων, η διαχείριση κόκκινων δανείων, το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, δεκάδες επί μέρους ρυθμίσεις και  οπερίφημος δημοσιονομικός «κόφτης».

Η ψηφοφορία αναμένεται να διαξαχθεί υπό ονομαστική την πίεση του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα το οποίο προγραμματίζουν για τις 17:000 ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ. «Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Προαστιακού.

Κατά την ψηφοφορία στη Βουλή δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις βουλευτών της πλειοψηφίας, οι οποίοι αν και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και άσκησαν κριτική σε επιμέρους ρυθμίσεις, εν τούτοις δήλωσαν την απόφασή τους να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία θα εμφανισθεί ενωμένη παρά τα προβλήματα που εμφανίσθηκαν με το «αντάρτικο» των ΑΝΕΛ για τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία αναμένεται να ξεπερασθούν με την επιβολή «ισοδύναμων» φορολογικών μέτρων.

Γενικά η  ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «ψηφίζω, αλλά με πόνο καρδιάς», διαφορετικά το διακύβευμα θα ήταν η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία. Σε κάθε περίπτωση το Μ. Μαξίμου εκτιμά ότι κανένας βουλευτής από τους 153 της πλειοψηφίας δεν θα κάνει ζημιά καταψηφίζοντας ή αποχωρώντας στο παρά πέντε της αξιολόγησης και της καταβολής της πολυπόθητης δόσης.

Με δέλεαρ  το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος στο επερχόμενο Eurogroup, την διατήρηση της εξουσίας από τον κυβερνητικό συνασπισμό και καλλιεργώντας την εικόνα του …μπαμπούλα της δεξιάς, το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμορφώσει το ιδανικό περιβάλλον για να περάσουν από την βουλή τα σκληρά μέτρα των 1,8δις. φόρων, του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και της πώλησης των κόκκινων δανείων χωρίς να ανοίξει μύτη.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες στους βουλευτές από τον προαναγγελλόμενο ανασχηματισμό, όποτε και αν πραγματοποιηθεί, ενώ η προοπτική καταβολής της δόσης έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στους κυβερνητικούς βουλευτές, ότι μπορεί να ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.