Η μάχη στη Βουλή για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια – Δείτε Ζωντανά

Σήμερα δίνεται η μάχη για την παιδεία στη Βουλή καθώς ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συζήτηση χθες έγινε σε υψηλούς τόνους με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις προτεινόμενες αλλαγές.

 

Μεταξύ των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου είναι η αντικατάσταση των συμβουλίων διοίκησης, η συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή των ακαδημαϊκών οργάνων, η εξομοίωση με μάστερ των τίτλων των 5ετών προπτυχιακών σπουδών και η επαναφορά, με νομοθετική ισχύ του ακαδημαϊκού ασύλου.

Σύντομα το σημερινό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ θα είναι παρελθόν, ανέφερε στη συνεδρίαση ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο απειλούνται όσοι αυθαιρετούν και όσοι βλέπουν το πανεπιστήμιο ως πηγή πλουτισμού εις βάρος άλλων. Δήλωσε δε, αποφασισμένος να «μην κάνει πίσω ούτε ένα εκατοστό».

Συγκρουσιακό αναμένεται το κλίμα σήμερα στην Ολομέλεια με τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει νωρίς το μεσημέρι, ενώ ενδεχομένως να υπάρξει και τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ζωντανή η μετάδοση από τη Βουλή:

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.