Η «ηρωίνη» της Αστυνομίας ήταν σκευωρία αλλά η Ασφάλεια Λαμίας άρπαξε το αυτοκίνητο του «Αγιάννη»!

Αίσθηση έχει προκαλέσει  στην τοπική κοινωνία το  ρεπορτάζ  της Κυριακάτική «Ε» για την απίστευτη περιπέτεια που έζησε ο νεαρός με τη νοητική υστέρηση που κατηγορήθηκε για διακίνηση ηρωίνης από την ασφάλεια Λαμίας  και στην συνέχεια αθωώθηκε με απαλλακτικό βούλευμα μετά την   αποκάλυψη της εφημερίδας για στημένη πλεκτάνη σε βάρος του.

Και το εύλογο ερώτημα είναι: Θα λογοδοτήσει κανείς;

 Γράφει ο ρεπόρτερ Γιάννης Ντάσκας.

Τον 27χρονο τον έπιασαν στα διόδια της Τραγάνας στις 4/5/2012 σε αστυνομικό μπλόκο, όταν ο σκύλος της αστυνομίας μύρισε «ναρκωτικά»

 – Ακολούθησαν άθλιες αστυνομικές μεθοδεύσεις και περίεργη λειτουργία ορισμένων δικαστικών

– «Μας είπαν να μη μιλήσουμε γιατί θα βρεθεί πραγματική ηρωίνη στο αυτοκίνητο την επόμενη φορά», λένε οι γονείς του

-Η Ανώτερη Αστυνομική Υπηρεσία Λαμίας αφού έχει ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ το Αρχηγείο της Αστυνομίας απονέμει, με έγκρισή του, βραβεία στους αστυνομικούς γιατί συνέλαβαν άτομο με… 2,5 κιλά ηρωίνη. Και ας γνώριζε ότι ΔΕΝ υπήρχε ηρωίνη!!!

«Κατέστρεψαν το παιδί μας οριστικά. Κατέστρεψαν ολόκληρη την οικογένειά μας. Δυόμισι χρόνια τώρα δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι γιατί μας έκαναν δακτυλοδεικτούμενους ότι δήθεν το παιδί μου κουβαλούσε ηρωίνη. Μέσα είχαν βάλει καφέ και μια ουσία για φάρμακα και τα έβαλαν στο αυτοκίνητο του παιδού.

 Ευτυχώς που βρέθηκε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και μας άφησαν ήσυχους μεν, κατεστραμμένους δε. Αν δεν αποκάλυπτε την ιστορία, δεν θα έβγαινε το «χαρτί» της απαλλαγής ποτέ!»

 «Οταν πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη σκευωρία και να μάθουμε ποιος εγκληματίας κατέστρεψε το παιδί μας ένας αξιωματικός μας είπε: Προσέξτε καλά. Αν στραφείτε κατά αστυνομικών την επόμενη φορά μπορεί να βρεθούν αληθινά ναρκωτικά στο αυτοκίνητο και τότε δεν ξεμπλέκετε»!

Τον 27χρονο Β.Α.Α τον έπιασαν στα διόδια της Τραγάνας στις 4 Μαΐου 2012 με αστυνομικό μπλόκο, επειδή ο αστυνομικός σκύλος μύρισε ναρκωτικά σε ειδική συσκευασία και κρύπτη στο αυτοκίνητο. Το μπλόκο στήθηκε γιατί υπήρξε πληροφοριοδότης, που «αποκάλυψε» μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Ο νεαρός αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή ότι μετέφερε ναρκωτικά και ότι γνώριζε το παραμικρό για το τι υπήρχε στο πορτμπαγκάζ. Είπε μόνο ότι είχε δώσει για λίγο το αυτοκίνητο σε άτομο, με το οποίο είχε συνταξιδέψει από τη Λαμία στην Αθήνα με αντάλλαγμα ένα τσιγαριλίκι.

Τα όσα ακολούθησαν κάνουν το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» να μοιάζει με λογική ιστορία ταλαιπωρίας ενός ενόχου.

Ο νεαρός προφυλακίστηκε στις σκληρές φυλακές Λάρισας και κάθε μέρα κλαίγοντας εκλιπαρούσε βοήθεια «γιατί θα τον σκοτώσουν στο κελί».

Σε 16 ημέρες από την προφυλάκιση (7 Ιουνίου) το Γενικό Χημείο του Κράτους αποφαίνεται ότι η ουσία δεν ήταν ναρκωτικά.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 18 Ιουνίου 2012, η Δικαιοσύνη της Λαμίας αποφυλακίζει τον νεαρό.

Ως εδώ θα μπορούσε να είναι παραπλάνηση των αστυνομικών.

Οσα ακολούθησαν δείχνουν άθλια μεθόδευση εντός της Αστυνομίας Λαμίας και -τουλάχιστον- περίεργη λειτουργία ορισμένων δικαστικών.

 ** Η Ασφάλεια άρπαξε το αυτοκίνητο του «Αγιάννη»!

Μπορεί να μοιάζει απίστευτα εγκληματικό, μπορεί να θυμίζει Ζουαζιλάνδη, Ζιμπάμπουε ή Νότια Αφρική την εποχή του απαρτχάιντ, ή Αμερική την εποχή των μαύρων δούλων, αλλά συμβαίνει στην Ελλάδα του 2014, στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης,της Ευρωζώνης και της τρόικας.

Το αυτοκίνητο που κατέσχε η Ασφάλεια της Λαμίας από τον φτωχό νεαρό Αγιάννη της Λαμίας με πρόσχημα τη σκευωρία της δήθεν μεταφοράς ναρκωτικών βρίσκεται στα χέρια της, ενώ η Δικαιοσύνη έκρινε ότι έπρεπε να είναι στα χέρια του «Αγιάννη».

Ακόμα και αν το επιστρέψουν αυτή η ομάδα της Αστυνομίας Λαμίας πρέπει να πάει στα σπίτια της και γραμμή στον εισαγγελέα. Τα γεγονότα που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.» είναι αμείλικτα και στηρίζονται σε έγγραφα:

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε στις 22 Μάη του 2014, ημέρα που δήθεν πιάστηκε να μεταφέρει ναρκωτικά. Κατά το νόμο, κατάσχεται ως μέσο μεταφοράς.

Στις 7 Ιουνίου 2012 το Γενικό Χημείο του Κράτους αποφάνθηκε ότι το υλικό στο αυτοκίνητο είναι καφές και παρακεταμόλη, υλικά άσχετα ακόμα και με τη νοθεία ηρωίνης…

Στις 18 Ιουνίου 2012 η Δικαιοσύνη αποφυλάκισε το νεαρό «Αγιάννη» με τη ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ.

Την ίδια ημέρα, κατά την οποία η Δικαιοσύνη αποφυλακίζει το νεαρό η Ασφάλεια Λαμίας «γλιστράει» το αυτοκίνητο στο Τελωνείο Λαμίας για εκποίηση ως κατασχεμένο ΟΡΙΣΤΙΚΑ…

Ενώ ξέρουν λοιπόν ότι η υπόθεση ήρθε «τούμπα», η Δικαιοσύνη Λαμίας παραπέμπει τον νεαρό παραπλανημένη εγκληματικά από κάποιον στο παρασκήνιο.

Τον Γενάρη του 2014 η Ασφάλεια Λαμίας «αποκτά» το αυτοκίνητο μέσα από τη νόμιμη διαδικασία της παραχώρησης των κατασχεμένων. Ολοι παριστάνουν πως δεν έμαθαν και καταλαβαίνουν ότι τα ναρκωτικά ήταν καφές.

Μετά το πρωτοσέλιδο της «Κ.Ε.» η Δικαιοσύνη καταλαβαίνει την παγίδα που της έστησε η τοπική Ασφάλεια και απαλλάσσει τον νεαρό με το βούλευμα που αποκαλύπτουμε σήμερα. Το αυτοκίνητο όμως είναι ακόμα στα χέρια της Αστυνομίας. Τυπικά νόμιμα. Ουσιαστικά, όμως με εγκληματική βάση. Ακούει κανείς;

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=454778

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.