Η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σημείο αναφοράς του αντιφασιστικού κινήματος σε όλο το κόσμο (φωτο &video)

Ο άδικος χαμός του Παύλου Φύσσα από τη φασιστική ομάδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  δεν έμεινε  στα σύνορα της χώρας μας.  Η άνανδρη δολοφονία του Παύλου συγκλόνισε και μεταδόθηκε  σ’ όλο τον κόσμο και έγινε σημείο αναφοράς στον αγώνα ενάντια στο φασισμό  και τη ρατσιστική βία.

 Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν και οι πορείες διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη την περασμένη βδομάδα αλλά και τα πανό που σήκωσαν οπαδοί ομάδων κατά τη διάρκεια των αγώνων του σαββατοκύριακου, τόσο εντός των συνόρων όσο και σε παιχνίδια εκτός.

Σε  κεντρικό δρόμο της Βαρκελώνης  νεαροί έχουν ζωγραφίσει graffiti με τη μορφή του Παύλου Φύσσα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη λέξη “asesinado”, που σημαίνει δολοφονημένος.

 Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα  άγγιξε και του Τούρκους δημοκράτες που δίνουν την δική τους  μάχη ενάντια στον αυταρχισμό του καθεστώτος Ερντογάν.΄Ενα εξαιρετικό βίντεο δημιουργήθηκε από μια αντιφασιστική ομάδα   «που υποστηρίζει την αντίστασή σας», όπως λένε, από τη γειτονική χώρα, στην μνήμη του Παύλου   Tο τραγούδι που συνοδεύει τις εικόνες είναι αποτέλεσμα συνεργασίας Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών. Πρόκειται για το «Η μνήμη του νερού», της Μαρίας Φαραντούρη και του συνθέτη Zülfü Livaneli.

livorno_curva_striscione_pavlos_fyssas

φυσσας1

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.