Ηχηρό μήνυμα: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την 1η Φλεβάρη

«ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές! – Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!”.

Μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις  ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα!

-Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Πανεπιστήμια και σχολεία  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

 Με τις  μαζικές  κινητοποιήσεις τους, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί , γονεύς και φορείς, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση: Να μην κατατεθεί  το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Διεκδίκησαν δημόσιες δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, κάλυψη όλων των αναγκών της Παιδείας, απέναντι στην πολιτική υποχρηματοδότησης, για «να μη γίνει νόμος η αδικία» της εκπαίδευσης με βάση το πορτοφόλι της οικογένειας.

 Συντονισμός των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας: Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχωρούν σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων στα ΑΕΙ την Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Προπύλαια και σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα που όλοι οι σύλλογοι θα αποφασίσουν την συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα τους με νέες μαζικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και δράσεις.

Επίσης αποφάσισαν απογευματινό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων την ημέρα που τίθεται για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και πανελλαδική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ακόμη θα προχωρήσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους του συλλόγου ΔΕΠ και των συλλόγων εργαζομένων στα ΑΕΙ, ενώ θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια των εργατικών σωματείων το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 12:00 στο Πάρκο Ελευθερίας ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

‼️ Για 3η εβδομάδα ένα πανεκπαιδευτικό ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους της χώρας για να διαδηλώσει ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλους/ες χωρίς αποκλεισμούς!
Το ποτάμι πίσω δε γυρνά!
Μαθητές/ριες, φοιτητές/ριες, εκπαιδευτικοί, γονείς μια γροθιά!
Η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.