Εφιάλτης δίχως τέλος…Ανοχύρωτη χώρα – Αγωνία για αγνοούμενους και εγκλωβισμένους

Στους 10 επίσημα ανέβηκαν οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες  στη Θεσσαλία ενώ υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και τα στοιχειώδη και  ολόκληρα χωριά  κάτω από το νερό.
 
Αγωνία  και εκκενώσεις  συνοικιών στη Λάρισα από την  επικίνδυνη άνοδο της στάθμης  του Πηνειού και έχει φτάσει τα 10 μέτρα.
Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι  σε Βόλο και  Πήλιο χωρις  νερό και  είδη πρώτης ανάγκης για 4η μέρα .
Σε απέραντη λίμνη ο Θεσσαλικός κάμπος, ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες,  δρόμους, γέφυρες, σιδηροδρομικό δίκτυο, περιουσίες. Οι εικόνες  που έρχονται  είναι συγκλονιστικές….
Το επιτελικό κράτος   για μια ακόμη φορά έδειξε τη γύμνια του… Σ΄αυτή τη χώρα  ζούμε από τύχη.
Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν!
⛔Καρδίτσα: αδιανόητη η καταστροφή. Χωριά έχουν εξαφανιστεί κάτω από το νερό, ακόμα πολλοί παγιδευμένοι χωρίς νερό και τροφή για 24 ώρες.
 
⛔Τρίκαλα: Μεγάλη η καταστροφή και στα Τρίκαλα. Σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης στην πόλη και στα χωριά εδώ και 2 μέρες. Καταρρέουν σπίτια σε χωριά αυτή τη στιγμή.
 
⛔Λάρισα: Πλημμυρίζουν αυτή τη στιγμή χωριά και προάστια της πόλης, καθώς έχουν σπάσει αναχώματα του Πηνειού. Πολίτες από ήδη πλημμυρισμένα χωριά, όπου έχει κοπεί το νερό και το ρεύμα, αλλά έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν στην πόλη για να προμηθευτούν νερό και τροφή, εξαναγκάζονται από τις εταιρίες της εθνικής να πληρώνουν διόδια.
 
⛔Βόλος: Για 4η μέρα χωρίς ρεύμα και νερό. Στο νότιο Πήλιο οι δρόμοι έχουν καταστραφεί πλήρως και δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την ενδοχώρα, ενώ ο στρατός προσπαθεί να φτιάξει εκτάκτως γέφυρες. Χιλιάδες κάτοικοι έχουν αποκλειστεί εδώ και 4 μέρες χωρίς ρεύμα και νερό, Οι προμήθειες και η τροφή, αρχίζουν να τελειώνουν σε περιοχές όπως η Ζαγόρα (2500 κάτοικοι) και το Χορευτό και όχι μόνο, ενώ εκλιπαρούν να τους σταλεί βοήθεια αεροπορικώς.
 
❌730.000 στρέμματα του Θεσσαλικού κάμπου έχουν θαφτεί κάτω από το νερό. Από αυτά περί τις 660.000 αποτελούν καλλιεργήσιμη Γη που δεν θα παραδώσει νέες σοδιές για τα επόμενα χρόνια, ενώ η φετινή παραγωγή της μπορεί να έχε σε σημαντικό βαθμό καταστραφεί. Ανυπολόγιστη η καταστροφή και οι αποζημιώσεις που απαιτούνται. Η αγροτική παραγωγή θα επηρεαστεί σημαντικά σε βάθος 5ετίας.
 
😢Φόβοι για πολλούς νεκρούς, πέρα από τους επιβεβαιωμένους 10 μέχρι στιγμής. Πάρα πολλοί είναι ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσες των σπιτιών τους, ενώ αρκετοί ίσως βρίσκονται πνιγμένοι μέσα στα σπίτια.
 
🤡Το επιτελικό κράτος στο μεγαλείο του. Τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν πριν 3 χρόνια, για αντιπλημμυρικά έργα φαίνεται να έπιασαν τόπο … στις τσέπες των εργολάβων. Από το 2018 υπήρχαν πλημμυρικοί χάρτες, αλλά δεν έγινε κανένα έργο ενώ ήξεραν τον κίνδυνο πλημμύρας στην περιοχή. (Υπόμνημα: Κόκκινη γραμμοσκίαση πλημμύρα Daniel , Γαλάζιο περιοχή κινδύνου πλημμύρας από προσομοιώσεις του 2018)
 
Κλέφτες – δολοφόνοι αυτοί κυβερνούν εδώ και δεκαετίες, για άλλη μια φορά άφησαν τον κόσμο να πνιγεί. #ΜένουμεΕνεργοί

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.