«Επιτελικό» αλλαλούμ στην Εθνική Οδό και απίστευτη ταλαιπωρία εγκλωβισμένων οδηγών

To απίστευτο αλαλούμ που προκλήθηκε χθες στην Εθνική Οδό ανέδειξε για ακόμα μία φορά τα προβλήματα  στις συγκοινωνίες της χώρας αλλά και την ανικανότητα του «επιτελικού» κράτους.

Χιλιάδες ταξιδιώτες βίωσαν χθες τεράστια ταλαιπωρία, καθώς εγκλωβίστηκαν μέχρι και εννέα ώρες σε παλιά και νέα Αθηνών – Κορίνθου μετά από φωτιά σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7 τόνους υγραερίου κίνησης στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.Ο οδηγός του συνελήφθη, σύμφωνα με τις αρχές.

Πολίτες αλλά και τουρίστες εγκλωβίστηκαν μέσα σε συνθήκες αφόρητης ζέστης χωρίς ενημέρωση ή σχέδιο διαφυγής, αφού η νέα Ε.Ο. έκλεισε στις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται σταδιακά και στα δύο ρεύματα στις 21.30 !

Οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες βίωσαν για ώρες ένα μαρτύριο  πάνω στην καυτή άσφαλτο  χωρίς ενημέρωση και χωρίς κάποια  μέριμνα για ευπαθείς ομάδες ή παροχή νερού και στοιχειωδών ειδών πρώτης ανάγκης.

Εγκλωβισμένοι περιγράφουν μέσω αναρτήσεων στο twitter την ταλαιπωρία την οποία βιώνουν.

Αφωνία για το απίστευτο αλαλούμ από κυβέρνηση και προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα  με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν  Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ.

Τι απαντούν Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ

«Η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός και η αγανάκτηση των εγκλωβισμένων οδηγών είναι απολύτως κατανοητή και σεβαστή», απαντούν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική χθες βράδυ αλλά ισχυρίζονται το εξής:

«Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι οι αρμόδιες Αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα περίπλοκο και επικίνδυνο περιστατικό σε συνθήκες πολύ αυξημένης κυκλοφορίας από την πρώτη στιγμή, με την κρίσιμη διαδικασία απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού να έχει δυναμικό χαρακτήρα και με την πραγματοποίησή της να μετατοπίζεται χρονικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα και μετά».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.