Επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση για την Αμάλ στο Μεταξουργείο

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε εκ νέου η ΕΛ.ΑΣ., με τα ΜΑΤ να χτυπούν αναίτια τη συγκέντρωση, υπό το βλέμμα ακροδεξιών που δηλώνουν κάτοικοι ● Ακυρώθηκε η εκδήλωση με την μικρή Αμάλ ● Ένταση στην περιοχή ● Ανενόχλητοι οι ακροδεξιοί πίσω από τις αστυνομικές γραμμές.

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε για ακόμη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ., με τα ΜΑΤ να πραγματοποιούν απρόκλητη επίθεση κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης με αφορμή το πέρασμα της κούκλας Αμάλ από το Μεταξουργείο, ένα δρώμενο που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν εκατομμύρια πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα ως απάντηση στη ρατσιστική συγκέντρωση ακροδεξιών που δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι ακριβώς στις 7 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν προς τους συγκεντρωμένους, υπό το… άγρυπνο βλέμμα περίπου 50 ακροδεξιών.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr με την τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία, την ώρα που ακροδεξιοί φώναζαν συνθήματα μίσους «ασφαλείς» πίσω από τις αστυνομικές γραμμές.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκ νέου την πλατεία Καραϊσκάκη με τα ΜΑΤ να πραγματοποιούν νέα επίθεση εναντίον τους, αλλά και κατά περαστικών με χημικά και δακρυγόνα.

Ματαιώθηκε η εκδήλωση

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα εξαιτίας της συγκέντρωσης των ακροδεξιών η πρωτοβουλία για να περάσει η κούκλα Αμάλ από την περιοχή ακύρωσε τη σημερινή εκδήλωση.

Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλ@ στη Μικρή Αμάλ.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και οι ακροδεξιές αντιδράσεις

Το ταξίδι της μικρής Αμάλ, μίας μαριονέτας ύψους 3,5 μέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει τα παιδιά-πρόσφυγες θα ολοκληρωνόταν σήμερα στο Μεταξουργείο, έχοντας περάσει από αρκετές ελληνικές πόλεις, ενώ χθες έγινε δεκτή στην Αθήνα με το «Άσμα Ασμάτων» με αφορμή και την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ωστόσο, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα και τα Μετέωρα, ακροδεξιοί που εμφανίζονται ως κάτοικοι της περιοχής Αγίου Παύλου-Μεταξουργείου, ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης με τον τίτλο… «Δεν θα γίνει η πόλη μας Καμπούλ».

Αντιφασιστικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν πορεία αλληλεγγύης κάνοντας έκκληση στους διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Το Ταξίδι» να μην ακυρώσουν την επίσκεψη της Αμάλ σε αυτές τις γειτονιές της Αθήνας.

Η απογευματινή επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται λίγες μόλις ώρες από την… πρεμιέρα με ξύλο κατά φοιτητών για τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ

«Χέρι-χέρι η ΕΛΑΣ συνόδευε τα φασιστοειδή στη Πλ. Καραϊσκάκη ενώ επιτέθηκε στους αντιφασίστες»

Η ΕΛΑΣ, με εντολή της κυβέρνησης και του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης Τ.Θεοδωρικάκου, έδωσε πλήρη κάλυψη στη σύναξη μίσους μιας χούφτας τριάντα φασιστοειδών στην Πλατεία Καραϊσκάκη που παρίσταναν τους αγανακτισμένους κατοίκους για την παρουσία της μεγάλης κούκλας Αμάλ. Η ΕΛΑΣ δεν αρκέστηκε στις φιλικές συζητήσεις με τους φασίστες και στην παροχή κλοιού προστασίας για αρκετές ώρες μπροστά από το θέατρο ΠΕΡΟΚΕ αλλά προχώρησε σε απροκάλυπτη επίθεση με ρόπαλα και χημικά ενάντια στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Αυδή και στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Καθώς πλησιάζει η επέτειος των 8 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο ένας χρόνος από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, η κυβέρνηση απλώνει το χέρι και αγκαλιάζει την ακροδεξιά. Προχωρά στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας κατά των προσφύγων μετα την ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, με βίαιες απελάσεις στα σύνορα, πνίξιμο προσφύγων στο Αιγαίο και πυροβολισμούς στον Εβρο. Με την τοποθέτηση του «μεταφασίστα» Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας για να προωθήσει τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και να συνομιλήσει με τους ακροδεξιούς αρνητές των εμβολίων. Έτσι ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες.

Τα ΜΑΤ σήμερα χτύπησαν την ίδια μερα νεολαίους φοιτητές στις κινητοποιήσεις τους.

Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την οργή των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και τα σχολεία, της νεολαίας που εξοργίζεται με την Κεραμέως, των πυρόπληκτων, των απολυμένων. Είναι ώρα να αντιμετωπίσει και την οργή του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.
Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού, του σεξισμού, των απολύσεων και των καταστροφών των δασών να δίνουν κάλυψη στις ρατσιστικές επιθέσεις των ορφανών της Χρυσής Αυγής. Χωρίς την κάλυψη της ΕΛΑΣ οι φασίστες δεν μπορούν να βαδίσουν ούτε ένα εκατοστό στην Αθήνα και τις γειτονιές της

Η Αθήνα είναι πόλη της αλληλεγγύης στις Αμάλ όλου του κόσμου. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, ανοιχτά σύνορα και οι φασίστες ξανά στους υπονόμους.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Συνεχίζουμε την υποδοχή της Αμάλ στον Πειραιά το Σάββατο και την Κυριακή και ετοιμάζουμε την ενωτική απάντηση του κινήματος στη Ανοιχτή Σύσκεψη την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη, στην Ταράτσα του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ στις 7μμ.

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.