Επίθεση τα ξημερώματα με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ

Επίθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που βασίζονται σε μαρτυρίες, η επίθεση σημειώθηκε από τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μηχανές. Οι δράστες άνοιξαν πυρ από το απέναντι ρεύμα της Κηφισίας (άνοδος) προκαλώντας υλικές ζημιές στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Η περιοχή αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Έρευνες στο σημείο διεξάγει η αντιτρομοκρατική, ενώ γίνεται έλεγχος και των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπιστούν οι κινήσεις των δραστών. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθεί δεκάδες κάλυκες. Σημειώνεται πως η ισραηλινή πρεσβεία είναι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της πρωτεύουσας με σκοπιές, κάμερες ασφαλείας, υψηλό φράχτη κλπ. 

«Η ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της στέκεται απέναντι σε αυτούς που σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας. Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα, ενώ έστειλε μήνυμα σε αυτούς που, όπως είπε, προσπαθούν συστηματικά να δημιουργήσουν προβλήματα, ότι θα έχουν την Πολιτεία και τον ελληνικό λαό απέναντί τους. Ζήτησε παράλληλα να αφεθεί η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει ανενόχλητη τη δουλειά της και διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ.

«Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα. Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη, έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου».

Σε απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την προστασία όλων των διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα. «Ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης εφαρμόζονται, βεβαίως, και στην περίπτωση της Πρεσβείας του Ισραήλ, η συνεργασία της Ελλάδας με το οποίο δεν πρόκειται να πληγεί από την επίθεση αυτή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στην Πρεσβεία του Ισραήλ για την άμεση διερεύνηση του περιστατικού. «Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης», καταλήγει.

Πρώτο θέμα στο Ισραήλ

Η επίθεση έγινε πρώτο θέμα στα ισραηλινά μέσα, με την «Haaretz» να σημειώνει πως «εάν αποδειχτεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση θα είναι η πρώτη σοβαρή επίθεση κατά ισραηλινής πρεσβείας από την επίθεση του 2002 στο Νέο Δελχί», ενώ η συντηρητική «Jerusalem Post» σημειώνει ότι η Ελλάδα θεωρείται από καιρό εστία αντι-ισραηλινών αισθημάτων λόγω της συμπάθειας για τον αγώνα των Παλαιστινίων. Άλλα μέσα συνδέουν την επίθεση με τον νεκρό Παλαιστίνιο υπουργό κατά τη διάρκεια συμπλοκής με ισραηλινούς στρατιώτες στην Δυτική Όχθη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.