Επίθεση ακροδεξιών σε Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα- Ένταση και εντός της βουλής

Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας των Ποντίων, έξω από τη Βουλή. Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία. Λεκτικοί διαξιφισμοί και εντός βουλής.

Ακροδεξιοί επιτέθηκαν με βία εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το παμποντιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας., στον απόηχο των δηλώσεων του Υπ. Παιδείας για την γενοκτονία των Ποντίων. Ο βουλευτής μίλησε στη Βουλή για επίθεση από χρυσαυγίτες που του επιτέθηκαν λέγοντας του: «τι τον κρατάτε τον Φίλη; Τι κάνατε εσείς για να παραιτηθεί; Όλοι ίδιοι είστε!».

Οι δράστες έριξαν μπουκάλια με νερό και ξύλα εναντίον του βουλευτή, την ώρα που βρίσκοταν κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον κτύπησαν με τα χέρια τους και τον εξύβρισαν.

Μάλιστα, για να γλιτώσει, διέφυγε προς τα σκαλιά της Βουλής, ενώ όταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή της ΝΔ προς την πλευρά του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, η ίδια ομάδα τραμπούκων κινήθηκαν εναντίον τους, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε χρήση χημικών.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δράστες της επίθεσης ήταν χρυσαυγίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να «καπηλευθούν» το συλλαλητήριο των Ποντίων.

«Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας», δήλωσε λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να υπάρξει «συνολική καταδίκη» και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του. O Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες διευκρίνισε ότι η αναφορά του στην Ολομέλεια της Βουλής σε «ηθική αυτουργία» του Ν. Φίλη ήταν «πολιτική τοποθέτηση». Πάντως ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι θα καταθέσει μήνυση, αλλά δεν διευκρίνισε κατά ποίων θα στρέφεται η μήνυση και ποια θα είναι η κατηγορία που θα επικαλεστεί. Νωρίτερα, στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε μετά από έντονες διαμαρτυρίες.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του υπουργού Παιδείας, την κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών και την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο γενοκτονία.

Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του περιστατικού.

 «Σέβομαι τον πόνο των Ποντίων, σέβομαι την επίσημη θέση της Πολιτείας για το ζήτημα, οφείλετε όμως και εσείς να σεβαστείτε το δημοκρατικό μας πολίτευμα» τόνισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από τη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως με την ανοχή της αντιπολίτευσης «θα ακολουθήσουν πολύ χειρότερα από τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα έξω από το Κοινοβούλιο».

Τοποθετούμενος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και υποστήριξε ότι είχαν συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της χώρας. «Υπάρχει πολιτική δύναμη που λέει ότι η γενοκτονία των Ποντίων όπως αναγνωρίστηκε από το Κοινοβούλιο, πρέπει να αναθεωρηθεί; Δεν μπορεί ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδος να έχει διαφορετική θέση από το ελληνικό κοινοβούλιο», είπε ο κ. Βορίδης και ζήτησε την παραίτηση του κ. Φίλη.
«Ποιος οπλίζει το χέρι των τραμπούκων, καταδικάζετε τις αυτές τις πράξεις» ρώτησε τον βουλευτή παρεμβαίνοντας ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε. «Τώρα μας λέτε θεωρίες».

«Οι εμπρηστικές δηλώσεις» απήντησε ο κ. Βορίδης και συνέχισε «όταν υπάρχει προσβληθείς, δαρείς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μου λέτε αν δικαιολογώ την πράξη; Πρέπει να δούμε ποιος απαξιώνει το πολιτικό σύστημα και ουσιαστικά πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και καταδικάζει τους «τραμπουκισμούς».

Υπογραμμίζει δε ότι ο κ. Κουμουτσάκος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού και αναφέρει ότι τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο» αναφέρει.

Καλεί δε την αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση και τους υπουργούς «που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι κατάφεραν να ανασύρουν την ακροδεξιά βία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

«Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας.

Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε  πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.stokokkino.gr/   

www.avgi.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.