Επίδομα πετρελαίου Θέρμανσης: Ανοίγει το taxisnet για την υποβολή αιτήσεων

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για αιτήσεις στο Taxisnet. Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα κυμαίνεται από 64 έως 350 ευρώ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αίτηση  καθώς η προθεσμία λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

Στην ηλεκτρονική  αίτηση αναγράφονται  τα ακόλουθα στοιχεία:

– ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,

– το ονοματεπώνυμό του,

– ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,

– ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,

– ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,

– η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,

– αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,

– τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,

– η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,

– τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την φετινή χειμερινή περίοδο. Με την απόφαση καθορίζονται: Το ποσό του επιδόματος, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης του.

  Οι προϋποθέσεις

Το επίδομα κυμαίνεται από 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ. Οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λάβουν όλη την επιδότηση άμεσα, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, πολύ νωρίτερα απο πέρυσι και με την αγορά μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση.

Για να εισπράξουν οι δικαιούχοι το επίδομα, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να γίνουν από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το επίδομα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι γεωγραφικές ζώνες σπάνε σε ορεινές και μη ορεινές. Για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ. Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Επίσης, τα νοικοκυριά μπορούν να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης αγοράζοντας μικρότερη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι. Αρκεί να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του επιδόματος. Για τον καθορισμό της υπολογισθείσας αξίας των αγορών πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, ορίζεται η τιμή 1,042 ευρώ ανά λίτρο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.