Εμείς, η γενιά του 1994 αποφασίζουμε για το μέλλον μας!

Την επόμενη Κυριακή, 6 Μαίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της γενιάς του ’94 καλούμαστε για πρώτη φορά να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, να αποφασίσουμε για τη ζωή μας. Φέτος οι μαθητές της Γ’ Λυκείου βιώνουμε καθολικά την οικονομική κρίση βλέποντας τις οικογένειες μας να προσπαθούν με δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της οικογένειας και επιπλέον στο οικονομικό βάρος των φροντιστηρίων που με επιβάλει το σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
 
Οι πολιτικές που ασκούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, της λεγόμενης μεταπολίτευσης είναι αυτές οι οποίες μας οδήγησαν ως εδώ. Με άνεργους γονείς, ανύπαρκτη παιδεία, κοινωνική εξαθλίωση οδηγούν χιλιάδες νέες και νέους με πτυχία στην μετανάστευση για να βρουν δουλειά και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Εμείς, η γενιά του 1994, φέτος παλεύουμε για την εισαγωγή μας σε κάποιο Πανεπιστήμιο που δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι δωρεάν ή όχι και δε ξέρουμε τι αξία θα έχει το πτυχίο αυτό αύριο στην αγορά εργασίας που θέλουν να μας πετάξουν.
Την επόμενη Κυριακή όλοι εμείς έχουμε την δυνατότητα να πούμε ένα μεγάλο όχι απέναντι σε αυτούς που τόσα χρόνια αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτούς που δεν θέλουν να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο. Όλοι εμείς οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές και οι μαθήτριες που ονειρευόμαστε και διεκδικούμε μέσα από τους αγώνες μας μια δημόσια και δωρεάν παιδεία αλλά και μια ζωή με δικαιοσύνη, δημοκρατία, θέσεις ργασίας για εμάς και τους γονείς μας μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Στις επερχόμενες εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές θα κριθεί το παρόν και το μέλλον της χώρας. ΤΩΡΑ είναι η ώρα, να βρουν δικαίωση οι αγώνες του λαού μας, να τιμωρηθεί και να ηττηθεί ο δικομματισμός, να καταδικαστούν τα μνημόνια και η τρόικα. Μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα την ριζοσπαστική Αριστερά, μπορεί να ανατρέψει το σάπιο δικομματικό πολιτικό σύστημα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης, με πρωταγωνιστή το λαό. Μπορούμε να νικήσουμε!
Με την ενότητα και τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά. Με την συμμαχία του λαού, την έμπνευση, τη δημιουργική προσπάθεια και με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα εξουσιάζουν και θα διαμορφώνουν τη ζωή και το μέλλον τους. Σε αυτές τις εκλογές μπορούμε και πρέπει με την ψήφο μας να δώσουμε τέλος στο καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας και να ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον!
Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ
Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Μαθητές\Μαθήτριες Νεολαίας Συνασπισμού Θεσσαλονίκης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.