Ελεύθερος ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Κώστα Φραγκούλη

Λίγα 24ωρα μετά το ύστατο, σπαρακτικό, αντίο στον Κώστα Φραγκούλη από συγγενείς και φίλους του  και χιλιάδες ρομά που απαιτούν Δικαιοσύνη, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ  που πυροβόλησε τον 16χρονο αφήνεται ελεύθερος με μόνο περιοριστικό  όρο  την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άρει με την παραπάνω απόφαση τη διχογνωμία, που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με αποτέλεσμα ο  αστυνομικός να βρίσκεται προσωρινά μέχρι τώρα σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το Συμβούλιο, επικεφαλής του οποίου ορίστηκε προ ημερών ο Φίλιππος Τσιώτας, συμφώνησε επί της ουσίας με τον α’ τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε ζητήσει ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μάλιστα, η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος αστυνομικός πάρθηκε  όταν όλα τα να δεδομένα των τελευταίων ημερών είχαν αλλάξει προς το χειρότερο για το δράστη, αφού το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ξεκάθαρα ότι ο πυροβολισμός εναντίον του ανήλικου είχε πύλη εισόδου την πίσω αριστερή πλευρά του κρανίου, ήταν δηλαδή «από πίσω».

Το εύρημα δείχνει ότι το θύμα προσπαθούσε απλώς να διαφύγει και δεν ήταν σε κατάσταση επίθεσης, όπως υποστηρίζει ο αστυνομικός που  ισχυρίστηκε πως ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας.

Το επόμενο διάστημα ο 34χρονος θα κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση λόγω της αλλαγής της κατηγορίας από «απόπειρας» σε «ανθρωποκτονία με δόλο»με δεδομένο ότι επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.