Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί για τον βιασμό της 19χρονης μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας

 Ούτε τα προσχήματα!
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι βίασαν τη 19χρονη στο Α.Τ. Ομόνοιας. Κι αυτό παρά την ιατροδικαστική έκθεση, το οπτικοαουστικό υλικό, την κατάθεση της κοπέλας.
 Οι περιοριστικοί όροι  αφορούν την εμφάνιση τους  μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα,
Οι δύο κατηγορούμενοι –που κατέθεσαν  ενώπιον του ανακριτή– αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται πως δέχθηκαν «πρόσκληση» από την κοπέλα, ενώ οι ίδιοι και οι συνήγοροί τους υποστηρίζουν ότι υπήρχε πλήρη συναίνεση της καταγγέλλουσας καθ’ όλη τη διάρκεια.
Η καταγγελία, που διερευνήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέρει ότι η 19χρονη περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με μια φίλη της όταν σταμάτησαν και έπιασαν κουβέντα με τέσσερις αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. Με διάφορες προφάσεις για πληροφορίες που ζητούσε η 19χρονη, οι δύο από τους αστυνομικούς την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια στο υπόγειο  όπου τη βίασαν.

Η έκθεση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης του θύματος αποτυπώνει στοιχεία κακοποίησης, ενώ από καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ότι οι δύο αστυνομικοί οδήγησαν τη 19χρονη σε δωμάτιο του Αστυνομικού Τμήματος που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια. Επίσης, έγινε γνωστό ότι βιντεοσκόπησαν την πράξη.

10 «μεμονωμένα περιστατικά στο ΑΤ Ομόνοιας
(από τον δημοσιογράφο George Mourmouris)
1️⃣ 2006: Μετανάστης από το Μακρέμπ αφήνει τη τελευταία του πνοή στο σπίτι του. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι είχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο ΑΤ.
2️⃣ 2007: Το γνωστό βίντεο με τους νεαρούς μετανάστες που εξαγκάστηκαν (σημ: από αστυνομικό του ΑΤ) να χτυπούν ο ένας τον άλλον (δείτε: https://youtu.be/todRLzjudp8?t=4)
3️⃣ 2016: Εξευτελισμός προσφυγόπουλων που «εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών»
4️⃣ 2017: Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ξυλοδαρμό μετανάστη μουσικού δρόμου
5️⃣ 2018: Σύλληψη ασκούμενης δικηγόρου που διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση μετανάστη στον οποίον είχαν περαστεί χειροπέδες.
6️⃣ 2019: Ο Εμπουκά, 35χρονος Νηγηριανός, αφήνει μυστηριωδώς την τελευταία του πνοή μέσα στο ΑΤ.
7️⃣ 2019: Ξυλοδαρμός 19χρονου φοιτητή, μέλους της νΚΑ: «Θα σου σπάσουμε τα δόντια»
8️⃣ 2020: Αστυνομικός καταβρέχει με μάνικα γυναίκα ΑΜΕΑ έξω από το ΑΤ
9️⃣ 2022: Ξυλοδαρμός του Αντώνη Ζήβα στις τουαλέτες του Α.Τ. Ομονοίας.
🔟 2022: Βιασμός 19χρονης γυναίκας από δύο αστυνομικούς στο υπόγειο του ΑΤ Ομονοίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.