Εκλογές 2023: Στις 10 Μαΐου στην ΕΡΤ το debate των πολιτικών αρχηγών

«Λευκός» καπνός στη Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα κόμματα συμφωνήσαν το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη,10 Μαΐου.

Συντονιστής, σύμφωνα τις πληροφορίες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κουβαράς, από την ΕΡΤ, ενώ ερωτήσεις θα υποβάλουν έξι δημοσιογράφοι, από κανάλια εθνικής εμβέλειας. Mοναδική προϋπόθεση είναι οι δημοσιογράφοι που θα επιλεγούν να είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Το debate διάρκειας τριών ωρών θα μεταδοθεί από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Συνολικά 5 +1 θεματικές ενότητες θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς και τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η οικονομία – ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική -άμυνα, εκλογές, κράτος – θεσμοί- διαφάνεια, υγεία -παιδεία-περιβάλλον.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους και δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις. Η κάθε ερώτηση θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό.

Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης, με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν οι δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας,

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.