Εκδημοκρατισμό με αποπομπή Πανούση ζητούν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αντικατάσταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις απροκάλυπτες προκλήσεις του, που -όπως λένε πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του κόμματος- εκθέτουν την κυβέρνηση. Σοβαρή δυσφορία είχαν προκαλέσει, ούτως ή άλλως, οι δηλώσεις του κ. Πανούση, με τις οποίες αποσαφήνιζε, από τις πρώτες μέρες της υπουργοποίησής του, πως διαφωνεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις δηλώσεις του για διατήρηση των ΜΑΤ -τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να διαλύσει-, την ανάγκη χρήσης χημικών -που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως πρέπει να απαγορευτούν-, για την αναγκαιότητα του φράχτη του Έβρου, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει «φράχτη ντροπής», για την αποφυγή κάθε αναφοράς στην αντιμετώπιση του μεγαλεμπορίου ναρκωτικών, τράφινγκ, κυκλωμάτων προστασίας καταστημάτων της νύχτας και οποιασδήποτε άλλης παρανομίας στην οποία εμπλέκονται εφοπλιστές, βιομήχανοι κ.ά.

Εντούτοις, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθεί, μετέθετε την αντιμετώπιση του ζητήματος Πανούση για πιο εύθετο χρόνο. Μέχρι που το ποτήρι ξεχείλισε.

Η απροσχημάτιστη παρουσία των ΜΑΤ – που από δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκαν επανειλημμένα ως «ένστολοι χρυσαυγίτες»- σε τουλάχιστον πέντε λαϊκές κινητοποιήσεις αυτή τη βδομάδα, με αποκορύφωμα την επίθεση με γκλόμπ και χημικά στη διαδήλωση την οποία συνδιοργάνωσε η Νεολαία του κυβερνητικού κόμματος στην Αμυγδαλέζα, εξέθεσαν τον κ. Πανούση. Κύκλοι, μάλιστα, του κυβερνητικού κόμματος κάνουν λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία». Υπονοώντας πως ο κ. Πανούσης δρα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων που αντιστρατεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πολιτική.

Όπως δήλωσε μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κόσμος που μας στήριξε έχει ματώσει σε συγκρούσεις με τους ναζί που συγκροτούν τα ΜΑΤ. Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε το εγκληματικό αυτό σώμα να δρα και πάλι, επειδή το θέλει ένας κατά τύχην υπουργός. Ο Πανούσης είναι, πλέον, παρελθόν για την κυβέρνηση».

Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, αγανακτισμένοι βουλευτές και μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησαν από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συνεδριάσει εκτάκτως και να αποφασίσει την αντικατάσταση του κ. Πανούση από υπουργό με διαπιστωμένη προσήλωση στη δημοκρατία. Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε εκτάκτως και αποδεχόμενη το αίτημα των μελών της Κ.Ε. και των βουλευτών που απαιτούν την αποπομπή του κ. Πανούση, τους ζήτησε να δημοσιοποιήσουν το αίτημά τους, ονομαστικά ο καθένας και η καθεμιά τους, ώστε να μάθει την άποψή τους και ο Αλέξης Τσίπρας που θα αποφασίσει τελικά, αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο κ. Πανούσης.

Όπως είναι ευνόητο, σήμερα δεκάδες βουλευτές και μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα προβούν σε δημόσιες δηλώσεις με τις οποίες θα εκφράζουν την απαίτησή τους να φύγει από την κυβέρνηση ο υπουργός της βίας και της προστασίας της χρυσαυγίτικης αλητείας.

http://ekdohi.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.