Εισαγγελική έρευνα για τους «Μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για την πιθανή ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος πίσω από την έκδοση «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Πλέον, τον λόγο  έχει ο εισαγγελέας, ενώ η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας εμβολιασμού.

Μέχρι στιγμής η φερόμενη ως δράστις διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς για να έχει πρόσβαση στο σύστημα και να δηλώνει εικονικούς εμβολιασμούς.

Εισαγγελική έρευνα

H Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά και η εισαγγελική έρευνα θα δείξει ποιος συμπλήρωσε τελικά αυτά τα έντυπα και αν η υπάλληλος είχε συνεργό. Μένει ακόμα να διερευνηθεί με ποιο τρόπο απέκτησε πρόσβαση η διοικητική υπάλληλος στους κωδικούς των τάμπλετ.

Η διοικητική υπάλληλος απασχολήθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο για να καλύψει κενά αδειών του Αυγούστου. Φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και να βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο. Η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 44 εικονικούς εμβολιασμούς, μόνο για τον Αύγουστο.

Ωστόσο εξετάζεται ότι ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος και πριν από το συγκεκριμένο μήνα.

Οι δικαστικές αρχές από τους συγκεκριμένους κωδικούς έχουν διαπιστώσει την ταυτότητα του χρήστη που φαίνεται να οδηγούν στη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια η οποία θα δώσει εξηγήσεις τις επόμενες μέρες. Η νοσηλεύτρια έκανε την επιβεβαίωση του εμβολιασμού.

Εξίσου επιβαρυντικό για την διοικητική υπάλληλο – η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά παραμένει άφαντη- είναι το γεγονός ότι τα επιπλέον άτομα που φέρονται ως εμβολιασμένα στον Παλαμά Καρδίτσας τοποθετούνται γεωγραφικά σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, από την οποία η υπάλληλος έλκει την καταγωγή της.

Εκτός από τους εικονικούς εμβολιασμούς, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων εργαστηριακών τεστ, rapid ή PCR.

Οι αρχές, δεν αποκλείουν να ασκηθεί ποινική δίωξη στην υπάλληλο με την κατηγορία της διάδοσης του κορονοϊού, αφού με την υπόθεση θα ασχοληθεί η εισαγγελία. Ποινική δίωξη είναι πιθανό να ασκηθεί και στα 47 άτομα που πήραν τις ψεύτικες βεβαιώσεις. Για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε οικονομικό όφελος πίσω από αυτή την ιστορία, πρόκειται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί ώστε να δουν πότε έγιναν καταθέσεις και εάν υπήρξε κάποια διαδικασία από την πλευρά των ατόμων που πήραν τα πλαστά πιστοποιητικά, με την υπάλληλο ή με άλλους υπαλλήλους που πιθανόν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

Παγώνη: Έγκλημα αυτό που έγινε στη Καρδίτσα

Αναφερόμενη στην υπόθεση της Καρδίτσας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σημείωσε στον ΣΚΑΪ, ότι το συμβάν με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά αποτελεί έγκλημα και ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού:«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα.

Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», ανέφερε. «Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση», τόνισε.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.