Εισαγγελέας: Όχι στο αίτημα μεταγωγής του Κουφοντίνα, όσο δεν αποφασίζει η ΚΕΜ

Η εισαγγελέας πρότεινε στο Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας να απορριφθεί ως «νόμω αβάσιμη» η προσφυγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ) 

Η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλιου αναμένεται να μετατεθεί χρονικά για τις επόμενες μέρες. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι συνήγοροι του Δημήτρη Κουφοντίνα ενημερώθηκαν ότι το αίτημα για τη µεταγωγή που είχε υποβληθεί στις 28/12/20, κατατέθηκε τελικά προς συζήτηση μόλις στις 28/2. Χωρίς την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ), όπως προκύπτει και από την εισαγγελική εισήγηση, δεν μπορεί να προχωρήσει η αίτηση που έχει κατατεθεί στο ∆ικαστικό Συµβούλιο Εκτέλεσης Ποινών για την επαναμεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου ανακοίνωσε πως ούτε την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών για το ζήτημα, παρότι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση των γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας έχει υποστεί οξεία νεφρική ανεπάρκεια. 

Μιλώντας σε εκπομπή του Ant1, η Σοφία Νικολάου δήλωσε πως το σχετικό αίτημα θα εξεταστεί «όποτε συνεδριάσει η Επιτροπή Μεταγωγών». Στην επισήμανση των δημοσιογράφων πως η απόφαση της Επιτροπής επείγει λόγω της κατάστασης του Δημήτρη Κουφοντίνα, η Σοφία Νικολάου απάντησε πως «θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, αλλά πάντως όχι σήμερα».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.