Εισαγγελέας για κύκλωμα μαστροπείας μετά την καταγγελία της 24χρονης για βιασμό

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση  βιασμού της 24χρονης κοπέλας από γόνους  πλουσίων οικογενειών. Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της, τι υποστήριξε η ίδια στην κατάθεσή της.

Μια μεγάλη εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.

Το κύκλωμα φέρεται να λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

Από την εισαγγελία της πόλης έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή την καταγγελία της 24χρονης, η ανάκριση συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Προς το παρόν αφορά μόνο ένα πρόσωπο που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η δίωξη είναι για «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Όσα κατήγγειλε ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της 24χρονης Θανάσης Ζιώγας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για κύκλωμα. «Είναι μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι και πρέπει να εξαρθρωθεί», τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία.

Η δικογραφία της υπόθεσης είναι ανοιχτή και οι αρχές ανακρίνουν δυο πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ ο δικηγόρος της 24χρονης διευκρίνισε πως τα ονόματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δεν αναφέρονται καν μέσα στη δικογραφία.

«Το περιστατικό έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης όπου είχε διοργανωθεί ένα πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι που ήταν ένοικοι του ξενοδοχείου οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης. Οργανώθηκε από κάποιους άλλους και αυτοί που το οργάνωσαν είναι γνωστοί. Μια ζητάνε συγγνώμη και είναι έντιμο να ζητάνε συγγνώμη για ένα λάθος και την άλλη αλλάζουν και λένε για παράδειγμα ότι τους έκλεψαν το κινητό. Δεν θα τα σχολιάσω αυτά», δήλωσε ο κ. Ζιώγας.

Τι αναφέρει η ίδια στην κατάθεσή της

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η καταγγέλλουσα ανέφερε στην 5η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης «έφυγα από το πάρτι, όμως μου τηλεφωνούσε συνέχεια αυτός που με κάλεσε και μου ζητούσε να επιστρέψω. Αισθανόμουν εκεί ασφάλεια γιατί είχα πιει και ζαλιζόμουν. Νοίκιασα ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, όμως όταν βγήκα από το ασανσέρ με πλεύρισαν τρία άτομα και με πήγαν σε ένα δωμάτιο. Όταν ξύπνησα κατάλαβα ότι με είχαν βιάσει».

Η 24χρονη στην κατάθεσή της καταγγέλλει τρεις άνδρες, αλλά αναφέρει ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

«Εγώ έχω την κοινωνική υποστήριξη και δεν πρόκειται να κάνω πίσω» φέρεται να δηλώνει η 24χρονη κοπέλα.

Ο δικηγόρος Θανάσης Ζιώγας δήλωσε χαρακτηριστικά στο thesstoday «καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας. Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του».

Συνελήφθη 27χρονος και αφέθηκε ελεύθερος

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά την επομένη της Πρωτοχρονιάς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν 27χρονο, οποίος, ωστόσο, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ό,τι συνέβη είχε τη συναίνεση της κοπέλας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση, πάντως, δεν έχει τελειώσει, καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η ανάρτηση στο Instagram και η διόρθωση

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι το άτομο που παραδέχθηκε προ ημερών στον λογαριασμό του στο Instagram το συμβάν, επανήλθε με νέα ανάρτηση υποστηρίζοντας ότι άγνωστοι του έκλεψαν το κινητό και ανέβασαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο προφίλ του.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι ομάδα ατόμων τον χτύπησε, του απέσπασε το τηλέφωνό του και ανέβασε το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο χαρακτηρίζει ψευδές, επισημαίνοντας ότι η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.