Εισήγηση Λοιμωξιολόγων: Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου

Στις 11 Ιανουαρίου εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τεθεί υπό συζήτηση το θέμα για άνοιγμα της 3ης Λυκείου. 

Η επιτροπή μάλιστα κατέθεσε και συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει με την διενέργεια rapid τεστ αλλά και την διαφοροποίηση ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης μαθημάτων.

Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών της 1ης και της 2ας Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου, στα θρανία , οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση από την επόμενη εβδομάδα και θα κρίνουν το πότε θα δώσουν το πράσινο φως.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων που εισηγήθηκε η Επιτροπή:

-Τη διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

-Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

-Την εφαρμογή πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται για τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολεία.

-Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.