Εικόνες αυταρχισμού με χημικά και προπηλακισμούς βουλευτών μπροστά από το ραδιομέγαρο (video)

Απίστευτες εικόνες αυταρχισμού  το απόγευμα του Σαββάτου  στο ραδιομέγαρο με χημικά και προπηλακισμούς από τα ΜΑΤ εναντίον  εργαζομένων, συνδικαλιστών  και βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου..

19.41 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Δ. Στρατούλης και Π. Κουρουμπλής, όπως και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης εμποδίζονται από τις δυνάμεις καταστολής να εισέλθουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να διαπιστώσουν ότι «όλα βαίνουν καλώς» την ώρα που ύποπτα άτομα με πολιτικά εισέρχονται με συνοδεία των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι καλούν  τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο να περιφρουρήσουμε τα μηχανήματα για τα οποία δεν έχει γίνει πρωτόκολλο παραλαβής.  Το κλίμα είναι τεταμένο  με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να καλεί σε βοήθεια λέγοντας: «υφίσταμαι βία από αστυνομικούς…» και τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή να ανεβαίνει στα κάγκελα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου από Ραδιομέγαρο: «Όταν βουλευτές κακοποιούνται από δυνάμεις της αστυνομίας, όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, τότε προσβάλλεται και εξεγείρεται η δημοκρατική συνείδηση του καθενός μας. Εμείς έχουμε ψυχή, δεν έχουμε χάσει την ψυχή μας. Δεν έχουμε χάσει την δημοκρατική μας αντίσταση. Όλοι εδώ»

Ο Π. Λαφαζάνης καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Π. Κουρουμπλής, ο Δ. Στρατούλης. Καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ, να πάψει να διασύρεται η χώρα από τις εικόνες καταστολής που κάνουν το γύρο του κόσμου. Κάνει έκκληση και επισημαίνει ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής και θα πάνε να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.

Εξηγήσεις από τον υπουργό ζήτησαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ανεξάρτητων Ελλήνων, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ.

Για αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι εικόνες από την ΕΡΤ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας. Τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν από νωρίς σήμερα έξω από το κτήριο της ΕΡΤ ζητώντας να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις την ώρα που είχαν μπει μέσα ιδιώτες χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Στη βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να απωθήσουν και να προπηλακίσουν τους βουλευτές.

19. 50 Δημιουργήθηκε αλυσίδα από κόσμο που έχει έρθει για συμπαράσταση στη Μεσογείων. Σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της EΡΤ μπροστά, για μια ακόμη φορά, από το φρουρούμενο από τα ΜΑΤ Ραδιομέγαρο . Το BBC διακόπτει το πρόγραμμα του και μεταδίδει εικόνες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

 22.15 Κλείνοντας το δελτίο ειδήσεων η Α. Κυρίτση πληροφόρησε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνονται. «Είμαστε σε επιφυλακή. Φυλάμε Θερμοπύλες» Ο Ν. Χουντής που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ συμπλήρωσε παραφράζοντας τα λόγια του Μ. Αναγνωστάκη: «Αγαπητοί φίλοι, αυτά είναι τα τελευταία σαλπίσματα των ηττημένων στρατιωτών. Τελείωσανε. Είναι ηττημένοι. Αυτό μόνο τους μένει να κάνουν»

ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.