Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας: Ο κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι

O κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι ξεκαθάρισε η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, αντικρούοντας την τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι η μετάληψη δεν μπορεί να είναι αιτία μετάδοσης ασθενειών.

Μετά την ενημέρωση που έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σωτήρης Τσιόδρας, οι επιστήμονες τοποθετήθηκαν σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΙΣ.

«Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ειδικοί της Επιτροπής, τονίζοντας πως έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις – κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες.

Οι ειδικοί της Επιτροπής διευκρινίζουν πάντως ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο».

Όσον αφορά την προσέλευση στους ναούς, η ΔΙΣ ζήτησε από τους πιστούς και τους ιερείς να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.