Εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο που μονιμοποιεί τη λιτότητα

Πέρασε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 με το οποίο μπαίνουμε σε μια νέα μνημονιακή εποχή και οδηγούμαστε στην πλήρη «λατινοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 269 Βουλευτές και το υπερψήφισαν 150 Βουλευτές, ενώ 119 το καταψήφισαν.

Με ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 269 Βουλευτές και το υπερψήφισαν 150 Βουλευτές, ενώ 119 το καταψήφισαν.

 «Είστε οι εκπρόσωποι του παλιού και του γερασμένου» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον συνεχώς απόντα πρωθυπουργό και σκιαγράφησε το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα Ελλάδα που θα γκρεμίσει τα μνημόνια και τη σκληρή λιτότητα/

  Στην διατήρηση της  «σταθερότητας» εστίασαν οι εισηγητές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έρχεται νέα εξοντωτική λιτότητα υπογράμμισε την Πέμπτη ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν το λόγο (παρακάτω οι κυριότερες τοποθετήσεις). Κατά του μεσοπρόθεσμου ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ. Εισηγητής από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει οριστεί ο Ευ. Τσακαλώτος.

Αλ. Τσίπρας: Είστε οι εκπρόσωποι του παλιού και του γερασμένου

Με αναφορά στην 69η επέτειο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε η νίκη κατά του φασισμού θα είναι παντοτινή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε, κάτω από το θερμό χειροκρότημα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στο ιστορικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ένα χρέος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διεκδικήσει. 

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε νέα μέτρα μετά τις ευρωεκλογές και λέει τερατώδη ψέματα ότι τα μνημόνια τελειώσαν. «Οι πραγματικές προθέσεις τους έιναι να δέσουν τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά χρόνια» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί τη μονιμοποίηση των μνημονίων και της συνταγής του θανάτου που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο Αλ. Τσίπρας αποδόμησε την επιχειρηματολογία για τις επιτυχίες της «εξόδου στις αγορές» και του «πρωτογενούς πλεονάσματος» αναδευκνύοντας την αναξιοπιστία των συγκυβερνώντων. Στηλίτευσε τον κυνισμό με τον οποίων προωθείται το εγκληματικό νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και υπογράμμισε ότι όλα τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης θα ανατραπούν γιατί «στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι Μέρκελ και ο Σόιμπλε αλλά ο ελληνικός λαός».

Σχολίασε τη νέα απουσία του κρυπτόμενου πρωθυπουργού από τη Βουλή και τον κάλεσε σε αντιπαράθεση μακριά από εμφυλιοπολεμικούς μονολόγους όπως αυτός του Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ. Δέχεται την πρόκληση, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, να μιλήσουμε για την ατζέντα του Σαμαρά και το πως βλέπει ο καθένας το μέλλον της Ελλάδας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι εκπρόσωπος του παλιού και γερασμένου είναι ο ίδιος ο Α. Σαμαράς και δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως το καινούργιο γιατί ειναι εκφραστής της παλιάς Ελλάδας και του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς. «Παλιά Ελλάδα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι αρχηγοί τους ενώ η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να έχει σχέση με όσους διαλύουν την κοινωνία και ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσίας, δε μπορεί να ξεχάσει τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι μία περήφανη και ανεξάρτητη χώρα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο όραμα της Αριστεράς για το μέλλον και την παραγωγική στρατηγική της χώρας.

«Στη νέα Ελλάδα δε θα καθορίζουν την πολιτική ζωή διάφοροι Μπαλτάκοι μαζί με τους νεοναζί», σημείωσε.«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει τη νέα Ελλάδα μαζί με το λαό, μια Ελλάδα δικαιοσύνης δημοκρατίας και προκοπής!» κατέληξε.

http://left.gr/news/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.