Δώδεκα κρούσματα κορονοϊού σε Γηροκομείο της Νέας Μάκρης

12  άτομα  από τους 122 που εξετάστηκαν  οι οποίοι  έμεναν  σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Νέα Μάκρη Αττικής διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς είχαν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 ενώ η Μονάδα τέθηκε σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 122 που εξετάστηκαν 12 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό από τα οποία τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους. Η Μονάδα «Ευ ζην» στη Νέα Μάκρη Αττικής στην οποία φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε αμέσως στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

 Πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και λόγω  ηλικίας και λόγω χρονίων προβλημάτων υγείας, γεγονός που σημαίνει ότι θα δώσουν μια σκληρή μάχη μέσα στο νοσοκομείο για τη ζωή τους. Και δυστυχώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει και το μελανό σενάριο της μετάδοσης του ιού στους περισσότερους  ηλικιωμένους που έμεναν και συγχρωτίζονταν στον συγκεκριμένο χώρο, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 300 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 25.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 χρόνων και απασχολούνται  χιλιάδες εργαζόμενοι.

Τα κέντρα αποκατάστασης, οι δομές αστέγων, οι Μονάδες Φροντίδας για ηλικιωμένους, οι δομές χρόνιων πασχόντων ως χώροι διαμονής πολλών ατόμων και μάλιστα, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, έχουν απασχολήσει εξαρχής τους ειδικούς ως  τα πλέον  ευάλωτα πεδία στην τεράστια προσπάθεια για τον έλεγχο της διασποράς του ιού.

Αυτή ακριβώς την εκτίμηση έρχεται να επιβεβαιώσει η νέα σοβαρή εστία του κορωνοϊού που εντοπίστηκε χθες στην Αττική Στη Μονάδα μετέβησαν το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς με τον κ. Τσιόδρα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.