Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Ρόδο

Στους δύο ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Ρόδο. Το Σάββατο το πρωί μια 27χρονη εκπαιδευτικός βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα στην ακτή της περιοχής Κρεμαστή, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί μια ακόμη νεκρή γυναίκα, 35 ετών, στη περιοχή της Ιαλυσού. 

Ένα ακόμη άτομο αγνοείται. Πρόκειται για έναν 50χρονο συνάδελφο της 27χρονης που βρισκόταν μαζί της στο αυτοκίνητο. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Super Puma, άνδρες της ΕΜΑΚ και δύτες. Σημειώνεται πως στο αυτοκίνητο επέβαινε και τρίτος εκπαιδευτικός, ο οποίο κατάφερε να σωθεί.
 
Σχετικά με την 35χρονη, εκτιμάται πως ήταν πεζή κοντά στο ποτάμι και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι της Παρασκευής δύο άλλα άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής, ενώ έχει δεχθεί συνολικά πάνω από 140 κλήσεις για βοήθεια. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξέσπασαν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα για τουλάχιστον 2 ώρες, δημιούργησε ένα κυκλοφοριακό χάος. 

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του νησιού, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος μίλησε στο Βήμα 99,5, πρόκειται για ένα «πρωτοφανές φαινόμενο». «Μέσα σε μια ώρα έγινε βιβλική καταστροφή», τόνισε και ανέφερε πως υπάρχουν τεράστιες υλικές καταστροφές. 

 

 

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής. Έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και του Δημάρχου της Ρόδου, οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 http://tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.