Τέλη κυκλοφορίας: Δύο μέρες απομένουν και πάνω από τους μισούς δεν τα έχουν πληρώσει

Δύο εργάσιμες μέρες (30, 31 Δεκεμβρίου) πριν το τέλος του 2013 έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 αλλά και  τη δόση του φόρου εισοδήματος, και τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).

Πάντως, για το θέμα των τελών, δεν αποκλείεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στις τράπεζες έχουν προσέλθει δύο από τους 5,5 εκατομμύρια υπόχρεους, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά η Εφορία αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ. Πολλοί πάντως  είναι και αυτοί που έσπευσαν στις ΔΟΥ για να καταθέσουν τις πινακίδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία θα πρέπει σε ημερήσια βάση να πληρώνονται 1, 5 εκατομμύριο βεβαιώσεις  για τέλη κυκλοφορίας κάτι που δεν είναι εφικτό.

 Στα τραπεζικά υποκαταστήματα επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ στις κατά τόπους ΔΟΥ σχηματίζονται ουρές από τους φορολογούμενους για την έκδοση νέου κλειδάριθμου. Και για τις δύο αυτές υποχρεώσεις η προθεσμία εκπνέει την προσεχή Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία προμήθειας των τελών κυκλοφορίας 2013 ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου. Προς το παρόν το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως δεν εξετάζει να χορηγήσει παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και προειδοποιεί πως όσοι φορολογούμενοι καταβάλουν τα τέλη μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών εις διπλούν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.