Δυναμικές κινητοποιήσεις του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν το Σάββατο 3/7/21 μέλη και φίλοι του ΜέΡΑ25 και του DiEM25 Ελλάδος για τον Τζούλιαν Ασάνζ  που συνεχίζεται να κρατείται παράνομα σε φυλακή του Λονδίνου.

Στην Αθήνα συγκεντρώσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν έξω από την Βρετανική Πρεσβεία και την ΕΣΗΕΑ, αλλά και έξω από τα Βρετανικά Προξενεία της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κέρκυρας.  Την ίδια στιγμή μέλη  του DiEM25 πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στο Βερολίνο, τη Μπρατισλάβα, τη Λισαβόνα, το Βίλνιους και φυσικά έξω από τη Φυλακή του Μπέλμαρς -όπου κρατείται ο Τζούλιαν Ασάνζ- στο Λονδίνο.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας το παρών έδωσε η Βουλεύτρια Α’ Αθήνας του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και πλήθος στελεχών του ΜέΡΑ25 και της Νεολαίας του κόμματος, καθώς και μελών από τις Οργανώσεις Βάσης της Αττικής. Μέλη του ΜέΡΑ25 θυροκόλλησαν το ψήφισμα του DiEM25 Ελλάδας στην είσοδο της Βρετανικής Πρεσβείας, ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την ΕΣΗΕΑ, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε σχετική θυροκόλληση.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 50α γενέθλια του Ασάνζ, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος του DiEM25 και ιδρυτής των Wikileaks. Τα Wikileaks είναι ένας παγκόσμιος, πραγματικά ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός. Ακριβώς αντίθετα από τα κυρίαρχα media, τα wikileaks δημοσιεύουν πληροφορίες που οι ισχυροί αυτού του κόσμου δεν θέλουν να δουν δημοσιευμένες: Τα βασανιστήρια στο Γκουαντανάμο και οι δολοφονίες αμάχων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν από το στρατό των ΗΠΑ θα παρέμεναν καλά κρυμμένα μυστικά, αν δεν υπήρχαν τα wikileaks και ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Το  ΜέΡΑ25 και το DiEM25 Ελλάδος απαιτούν να σταματήσει το βασανιστήριο της απομόνωσης του Ασάνζ, να αποσυρθεί η άθλια δίωξη του Τζούλιαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να απελευθερωθεί άμεσα από τις βρετανικές φυλακές.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 1.jpg

Γιάνης Βαρουφάκης: Γιατί φοβάστε τόσο πολύ τον Ασάνζ;

Ο καλός μου φίλος Τζούλιαν συνεχίζει να σιγοσβήνει στο κελί του στα βάθη του Βρετανικού Γκουαντάναμο, θύμα αδίστακτων Δυτικών κυβερνώντων αποφασισμένων να ρουφήξουν λίγο-λίγο την ζωή μέσα από το κορμί του έτσι ώστε να αποτρέψουν άλλες κι άλλους από το να αποκαλύψουν άβολες για την ολιγαρχία αλήθειες. 

To DiEM25-MέΡΑ25, κίνημα του οποίου ο Τζούλιαν είναι συνιδρυτής, κινεί γη και ουρανό για να τους σταματήσουμε. Σήμερα, Σάββατο 3η Ιουλίου, θα διαδηλώσουμε πανευρωπαϊκά μπροστά από πρεσβείες γιορτάζοντας έτσι τα 50α του γενέθλια, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή του, και ευχόμενοι στον Τζούλιαν να δημιουργεί για τουλάχιστον άλλα 50 χρόνια προβλήματα στην παγκόσμια ολιγαρχία. 

Γιάνης Βαρουφάκης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.