Δραματική η κατάσταση σε Μάνδρα και Λουτράκι- Οι φλόγες πλησίασαν τα διυλιστήρια Κορίνθου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες και καίει ανεξέλεγκτη μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές.

Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο. Η φωτιά έφτασε  στην Κιάφα Μάνδρας, όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες,

Στα διυλιστήρια της MOTOR OIL πλησίασε το πύρινο μέτωπο, σε ετοιμότητα οι υποδομές ασφαλείας.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν όσοι βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας, δίπλα από τα διυλιστήρια.

Παράλληλα, υπάρχει φόβος ότι η φωτιά στη Μάνδρα μπορεί και να «συναντηθεί» με αυτήν του Λουτρακίου, καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι φλόγες βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην Εθνική Οδό.

Πλωτά μέσα του Λιμενικού και φέρι-μπόουτ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα στη Νέα Πέραμο, για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μεταφέρουν τους κατοίκους στη Σαλαμίνα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό, παραμένει κλειστή η νέα.

Την υπεράνθρωπη προσπάθεια με τις φλόγες συνεχίζουν πυροσβέστες και εθελοντές, ωστόσο τα μέσα δεν επαρκούν

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και  για αύριο Τετάρτη

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr, για τη Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 αναμένουμε την υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σκύρο, Σάμο σε Δ. και Ν. Κρήτη.

Κατά τόπους υψηλή επικινδυνότητα αναμένουμε σε Δ. Στερεά, Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κυκλάδες και Ρόδο. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.