Δρακόντια μέτρα ασφαλείας και αποδοκιμασίες στη Θεσσαλονίκη (video)- Εκοψαν δημοσιογράφο στην ΕΡΤ3

Τα μέτρα ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα  κατά την δειάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη είναι δρακόντεια, καθώς η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να της συμβεί το περυσινό που οδήγησε στο τέλος της την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.  Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται το βράδυ πίσω στην Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την σημερινή Δοξολογία στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου από το πρωί είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους από το ναό ενώ παντού βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Απροσπέλαστο το προαύλιο της εκκλησίας εκεί δηλαδή  που ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές. Παράλληλα αναμένονται σήμερα περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί από την Αθήνα οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη 1500 οι οποίοι θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή για την στρατιωτική παρέλαση. Οι πιστοί που με κικλιδώματα  κρατήθηκαν μακριά από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου απεδοκίμασαν τον Πρόεδρο και τον Α. Σαμαρά  κατά τη διάρκεια της δοξολογίας σήμερα το πρωί.

Στην στρατιωτική παρέλαση θα ακολουθηθεί το παράδειγμα της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα δηλαδή οι επίσημοι θα βρίσκονται σε μία «νεκρή ζώνη», αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα παρακολουθούν την παρέλαση από απόσταση. Θα στηθούν φράχτες κατά μήκος της παρέλασης της οποίας η χρονική διάρκεια θα είναι μειωμένη. Επιπλέον, θα υπάρχει εντολή για άμεσες συλλήψεις για όσους παρεμποδίσουν τις παρελάσεις ενώ θα υπάρχει και απαγόρευση των διαδηλώσεων στους γύρω δρόμους. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος για όσους βρίσκονται στον χώρο των επισήμων ενώ ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα πετούν πάνω από την περιοχή.

Την πρόθεσή του να μη δώσει το παρών ούτε στην παρέλαση ούτε στη «Γιορτή της Σημαίας» ξεκαθάρισε με δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στο υποβρύχιο «Παπανικολής», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης.

ΕΡΤ-3:Έκοψαν τον δημοσιογράφο που μετέδωσε τις αποδοκιμασίες κατά Σαμαρά Η λογοκρισία στην «Τεχεράν TV»  ή κατά κόσμον ΕΡΤ-3 καλά κρατεί και πλέον με άνωθεν εντολές από την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα όπως μαθαίνουμε, έπειτα από τηλεφώνημα του Αιμίλιου Λάτσιου κόπηκε από το ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος που είχε αναλάβει την κάλυψη του τριημέρου των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, γιατί σήμερα το πρωί μετέδωσε τις αποδοκιμασίες των πολιτών κατά του Πρωθυπουργού και του Κάρολου Παπούλια έξω από το ναό του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τηλεφώνημα του Αιμίλιου Λάτσιου και παρέμβαση των Μπλιάτκα και Τσίμπα ο δημοσιογράφος αντικαταστάθηκε από συνάδελφο του, που έλαβε σαφείς εντολές να παραμείνει  «στο εορταστικό κλίμα των ημερών». Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συμπαθής συνάδελφος που κόπηκε, έκανε αναφορά μόνο σε «δυσαρέσκεια του κόσμου».

ΠΗΓΗ:www.altthess.gr , video: seleo.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.