ΔΝΤ προς Σαμαρά: Το «διαζύγιο» που ζητάτε έχει όρους

Όρους για ενδεχόμενο «διαζύγιο» με την Ελλάδα φέρεται να θέτει η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η «προληπτική στήριξη», όπως παρουσιάζεται, έχει συγκεκριμένους όρους, τους οποίους σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να παρουσιάσει η Κριστίν Λαγκάρντ στον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Γιάννη Στουρνάρα κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Σύμφωνα με το «Βήμα», η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ θα επισημάνει:

  1. Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει χωρίς εκπτώσεις την τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας που περιλαμβάνει δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό, ώστε να δώσει ένα θετικό σήμα στις αγορές για την επόμενη μέρα.
  2. Να υπάρχει ένα πρόγραμμα «προληπτικής στήριξης» από τους επίσημους πιστωτές. Το σκεπτικό του ΔΝΤ είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι διασφαλισμένη απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο και παράλληλα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
  3. Το ΔΝΤ θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να εγγυηθούν ξανά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.