Δικηγόρος 12χρονης: Τα κανάλια συνεχίζουν να «βιάζουν» το κοριτσάκι- Ερωτήματα για το κύκλωμα παιδεραστών

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση με το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια, το οποίο φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε 53χρονος καταστηματάρχης, «οικογενειάρχης», «εκκλησιαζόμενος», «φιλάνθρωπος», στέλεχος της ΝΔ με πολιτικές διασυνδέσεις.

Δριμύ κατηγορώ κατά των τηλεοπτικών καναλιών εξαπέλυσε  η δικηγόρος  της μαθήτριας καθώς δημοσίευσαν φωτογραφίες της 12χρονης ενώ βρίσκονται συνεχώς με κάμερες έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Δικηγόρος της 12χρονης: Τα κανάλια έχουν βιάσει το παιδί «ξανά» και » ξανά»

Η δικηγόρος της οικογένειας της  12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, αναφερόμενη στον δημοσιογραφικό χειρισμό της υπόθεσης τόνισε (MEGA) πως «επιτείνεται το γεγονός από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που με την συμπεριφορά τους έχουν ‘’βιάσει’’ το παιδί ξανά και ξανά» εξηγώντας πως «βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του» και αυτό «έχει αποτέλεσμα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του». Δεν έκρυψε τη δυσφορία της πως «έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες του παιδιού σε κάποιες εκπομπές».΄ Οπως χαρακτηριστικά είπε η δικηγόρος της 12χρονης, τα στοιχεία της μαθήτριας έχουν γίνει γνωστά και είναι μέγα ερώτημα πώς το κοριτσάκι θα μπορέσει να πάει στο σχολείο. Η δικηγόρος επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή προστατεύεται ο θύτης και όχι το θύμα ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνο θέμα εισαγγελέα αλλά είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας για το πως κάνει τη δουλειά του ένας δημοσιογράφος.

Η κ. Ταραχοπούλου είπε ακόμα πως η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού δεν είναι  καλή ενώ αναφερόμενη στα βίντεο της ανήλικης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και την δράση του κατηγορουμένου τόνισε: «δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία της δικογραφίας, δεν έχω δει αυτά τα βίντεο, δεν έχω προλάβει να διαβάσω ολόκληρη την δικογραφία. Δεν έχω ρωτήσει φυσικά για το τι γινόταν και τι όχι, το παιδί έχει μιλήσει με τους ανθρώπους που πρέπει. Η μητέρα του παιδιού πήγαινε στο κατάστημά του κατά καιρούς και έκανε μεροκάματα, του καθάριζε του τακτοποιούσε τα πράγματα. Δεν τη βοηθούσε, δούλευε η γυναίκα και πληρωνόταν. Υπάρχουν μηνύματα που είναι πιεστικά προς εκείνη για να φέρει το παιδί στο μαγαζί να τη βοηθήσει, να πάρει ένα χαρτζιλίκι».

Αποκάλυψε πως «η μητέρα δεν είχε διαπιστώσει την δράση του 53χρονου» και «του είχε εμπιστοσύνη» ενώ ανέφερε και πως υπάρχει πληροφορία «ότι συγγενικό πρόσωπο ήθελε να χρηματίσει την μητέρα της 12χρονης για να μην το αποκαλύψει».

Σύμφωνα με πληροφορίες  όπως δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού, όταν το έμαθε και προχώρησε σε καταγγελία, η γυναίκα του 53χρονου η οποία είναι  περιφερειακή  σύμβουλος  στο Δήμο Αθηναίων προσπαθούσε να καλύψει το σκάνδαλο, παρακαλώντας τη να μην κάνει τίποτα  για τα όσα έκανε ο άντρας της γιατί θα καταστραφούν οι οικογένειές της κι ότι θα την βοηθήσει οικονομικά και θα φροντίσει για την ψυχολογική υποστήριξη  της 12χρονης.

Τέλος,  η δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως από τις 3 Σεπτεμβρίου που έχει γίνει η καταγγελία, το παιδί δεν παρακολουθείται από τις κοινωνικές υπηρεσίες. «Είχαν εμφανιστεί κάποιοι από κοινωνική υπηρεσία πριν από 10 μέρες στο σπίτι και μετά εξαφανίστηκαν», τόνισε.

Οι έρευνες της αστυνομίας για  τους υπόλοιπους παιδεραστές  συνεχίζονται και επίκεινται νέες συλλήψεις

Η έρευνα των αρχών φέρεται να διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να βρεθούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν. Σημειώνεται πως το παιδί έχει κάνει λόγο για 10-15 άτομα και πλέον οι αρχές εξετάζουν όλους τους τρόπους για να εντοπιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του καταστηματάρχη, που φέρεται να είναι από εκείνους που πλήρωναν για να έχουν σεξουαλική επαφή με το παιδί, βαρύνεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει περάσει σε επόμενη φάση, με τις αρχές να βρίσκονται μια ανάσα από τη σύλληψη πέντε παιδεραστών που είχαν βιάσει το 12χρονο παιδί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ξεκάθαρο πως τα εν λόγω άτομα έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά το 12χρονο παιδί, το οποίο εντόπισαν μέσω του διαδικτύου από το προφίλ που είχε σχηματίσει και χειριζόταν ο 53χρονος κατηγορούμενος. Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία – εκτός από την ποινική δίωξη σε βάρος του 53χρονου και του 42χρονου που συνελήφθη μαζί του – άσκησε ποινική δίωξη και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που φέρεται να βίασε το ανήλικο κορίτσι.

Βρισκόμαστε  μπροστά σε ένα «βαρύ» κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών

Υπόνοιες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «βαρύ» κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών αφήνονται, όπως είπε στο «LiveNews» η διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου. «Η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία με τα οποία θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι ολοένα και θα μας σοκάρουν για το ποιοι εμπλέκονται».

Συνεχώς δυναμώνουν οι φωνές των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα και των 213 υποψηφίων «πελατών» που  τηλεφώνησαν στον 53χρονο για ραντεβού  σεξουαλικής συνε΄υρεσης έναντι  αμοιβής με την 12χρονη.

Επίσης, ασκείται κριτική στα ΜΜΕ  για τον τρόπο χειρισμού του θέματος  ζητώντας την παρέμβαση του ΕΣΡ και των  Ενώσεων Συντακτών. Καταγγέλλεται  ιδιαίτερα  τηλεοπτική περσόνα που έδειξε  » καλυμμένη» φωτογραφία του θύματος και λεπτομέρειες του δράματος  δίνοντας  τροφή στη νοσηρή περιέργεια μερίδας  κοινού με στόχο την αύξηση της ακροαματικότητας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.