Δικαίωση για τη 12χρονη!Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος – Αθώα η μητέρα

Συγκινημένοι , με χαμόγελα ανακούφισης και αγκαλιές, τα μέλη της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό υποδέχθηκαν την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση του κυκλώματος παιδοβιαστών. 

Παράλληλα, σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα ξέσπασαν οι αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών, στο άκουσμα πως το Δικαστήριο δικαίωσε τη 12χρονη. Ανάμεσά τους η Μάγδα Φύσσα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο ε έκρινε ένοχο τον 55χρονο Ηλία Μίχο για βιασμό, μαστροπεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού, εκτός από  το αδίκημα  της εμπορίας ανθρώπων. Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης είναι πλέον ορατή για τον Ηλία Μίχο αν δεν του αναγνωριστούν  ελαφρυντικά.

Την ίδια στιγμή, πανηγυρική ήταν η αθώωση της μητέρας της 12χρονης, καθώς κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμέλημα εκβίασης. Συγκεκριμένα, η μητέρα κηρύχθηκε ομόφωνα αθώα για την πράξη της παιδικής πορνογραφίας και κατά πλειοψηφία 4-3 για το κακούργημα της μαστροπείας. Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Παράλληλα, άλλοι 16 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο. Συνολικά, ένοχοι στην υπόθεση κρίθηκαν 19 από τους 26 κατηγορουμένους. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 889584974630341222.jpg

Η παραπάνω δικαστική απόφαση ανέτρεψε την εισαγγελική πρόταση που έσπαγε τα ισόβια για τον βασικό κατηγορούμενο  Ηλία Μίχο, ενώ έστελνε τη μητέρα στη φυλακή με πολυετή ποινή κάθειρξης. Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΡΤ,  οι ένορκοι  έκριναν το αποτέλεσμα της δικης καθώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε, τασσόμενος υπέρ της πρότασης της εισαγγελέα

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι  της μητέρας της  12χρονης

Η συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης Σοφία Πολυζωγοπούλου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανέφερε:

«Η υπόθεση είναι μία δικαίωση για το παιδί, μία νίκη για τη Δικαιοσύνη, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι κυρίως γιατί ακούστηκε η φωνή της 12χρονης » δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους : «Η εισαγγελική πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί. Η μητέρα είναι αθώα των κατηγοριών, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή και ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης καταδικάστηκε για όλες τις πράξεις και για τον βιασμό και για την μαστροπεία. Ήταν πραγματικά και για εμάς μεγάλη νίκη. Το παλέψαμε πάρα πολύ, με πάρα πολλά εμπόδια, όπου κάποια στιγμή θα τα πούμε. Εν τέλει αυτό που έλεγε η μητέρα από την πρώτη στιγμή και στήριζε και η 12χρονη, ότι δεν έχει καμία σχέση, αποδείχθηκε και με την απόφαση του δικαστηρίου. Η μητέρα πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε σχεδόν 18 μήνες στη φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά».

✊ΜΕ ΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!
✊ΕΞΩ ΑΠ’ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ!!
✊ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΦΙΚΙΝΚΓ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!
✊Συγκέντρωση νίκης της αλληλεγγύης!!
📅Σήμερα, Παρασκευή 29/3 στις 7 μμ
στο Μέτρο Σεπολίων
✊Τις πιστέψαμε και νικήσαμε!
📣Καλούμε σήμερα το απόγευμα,
στις 7, στο μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά της 12χρονης, όπου ζει η οικογένειά της, στη γειτονιά που από αύριο η μάνα που έσπασε τη σιωπή θα κυκλοφορεί ελεύθερη και με το κεφάλι ψηλά.
✊Τις πιστέψαμε και τις δύο από την αρχή και δικαιωθήκαμε. Καλούμε όλες/ους στη συγκέντρωση νίκης της αλληλεγγύης και καταδίκης των βιαστών και μαστροπών. Με τη συγκέντρωση τιμάμε τη 12χρονη και το απίστευτο θάρρος της.
✊Σήμερα γιορτάζει η αλληλεγγύη!
✊Σήμερα γιορτάζουμε η μία την άλλη!!!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.