Διευρύνεται το μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Με το παναττικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, επί της οδού Χαλκοκονδύλη, τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εγκαινίασαν σειρά κινητοποιήσεων για να αποτραπεί «το ξεπούλημα της ΔΕΗ στους ιδιώτες».

  Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκαν και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ ενώ το παρών έδωσαν και αντιπροσωπείες συμπαράστασης από την ΕΥΔΑΠ και τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και τους σχολικούς φύλακες.

Συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, το ΜΕΤΑ, το ΕΚΑ, η ΟΤΟΕ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ αίσθηση προκαλεί η σιωπή της πλειοψηφούσας παράταξης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ) την ώρα που η ΔΑΚΕ με επικεφαλής τον Ν. Κιουτσούκη κάνει λόγο για «σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας» και συμφωνεί με την πρόταση για δημοψήφισμα.

Την αντίθεσή τους στην πώληση της δημόσιας επιχειρήσης ηλεκτρισμού ζητώντας, παράλληλα, την απόσυρση του νομοσχεδίου ως «απαράδεκτου και εγκληματικού για την κοινωνία και τη χώρα» ζητούν με κοινό τους κείμενο οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Βασίλης Καπερνάρος. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσφέρουν στους «μνηστήρες της ενέργειας» δομές, κερδοφόρο ταμείο, πελάτες, αλλά και τις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές αφήνοντας τους πολίτες έρμαια στις κερδοσκοπικές ορέξεις των «επενδυτών» αυτών», αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους. Υπέρ του δημοψηφίσματος είχε ταχθεί μιλώντας το πρωί Στο Κόκκινο και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.
 
Σε συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτηρίου της ΔΕΗ προχώρησαν από το πρωί οι εργαζόμενοι. Κινητοποιήσεις σε Κοζάνη, Τρίκαλα, Πτολεμαίδα, Αμύνταιο και Φλώρινα.
 
Αύριο αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή της διοίκησης της ΔΕΗ κατά των εργαζομένων, με το αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ.
 
Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.
 
Με τους αρχηγούς των ΑΝΕΛΛ της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας. Ζήτησε συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης για το συντονισμό ενεργειών σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
 
 «Ναι» από τον Πάνο Καμμένο, κατ αρχήν θετική και η πρώτη αντίδραση του Φώτη Κουβέλη.  Υπό τον όρο να περιλαμβάνεται στο δημοψήφισμα το σύνολο των νόμων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή και αφορούν στη ΔΕΗ θα συζητήσει την πρόταση το ΚΚΕ.
 
Πολύωρες συσκέψεις του Αντώνη Σαμαρά με τις πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων
 
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ το Μέγαρο Μαξίμου. «Τέχνασμα» χαρακτήρισε την πρόταση για δημοψήφισμα ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού,  Δημήτρης Σταμάτης. Σε κοινή γραμμή με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σταμάτης εκτίμησε ότι με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών για τη ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
 
Αυτοί που ξεθεμελίωσαν την ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες και υπηρετούν σήμερα ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο, το οποίο ευνοεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, δε μπορεί να μιλούν για σαμποτάζ και υπονόμευση», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

http://stokokkino.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.