Διεγράφη ο Κ. Μπογδάνος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ύστερα από το νέο επεισόδιο στη Βουλή που προκάλεσε την οργή και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. 

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, ανέφερε πως «εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Θανάση Παφίλη, ο οποίος τόνισε πως «εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και χειρότερα. “Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”». Ακολούθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο Βίτσι μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Οι αναφορές του Μπογδάνου προκάλεσαν και την οργή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ λέγοντας: 

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έχει παραστεί στην εκδήλωση για το Βίτσι. Λέω όμως το εξής. Οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολή στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, είναι πάντοτε απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι η ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα εδώ τέτοια προσπάθεια».

Μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σλοβενία, και αποφάσισε να τεθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Τώρα η απόφαση ήταν μονόδρομος» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την απόφαση του πρωθυπουργού και αναφέρονται στην προειδοποίηση που είχε κάνει πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μετά την δημοσιοποίηση της «λίστας της ντροπής» με τα ονοματεπώνυμα πεντάχρονων παιδιών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.