Διαδοχικές συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με Θεοδωράκη, Γεννηματά, Μπακογιάννη

Συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενημματά, καθώς και τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, είχε σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Υποδεχομένος τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «Το μείζον είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια βιώσιμη συμφωνία, και αυτό δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κυβέρνηση, είναι για τη χώρα να μην πάμε σε συμφωνία που σε έξι μήνες θα μάς δώσει τα ίδια, να σπάσει ο φαύλος κύκλος».

«Είναι δύσκολο να μιλάς με πολλούς συνομιλητές… Έχουμε μια μεγάλη αντίφαση. Οι Ευρωπαίοι θέλουν το ΔΝΤ που ζητά σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση χρέους, οι άλλοι θέλουν τα σκληρά μέτρα και αφήνουν την αναδιάρθρωση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κατά την έξοδο του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Η χώρα δεν αντέχει να φύγει ο Ιούνιος χωρίς συμφωνία» και κάλεσε όλες τις πλευρές να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παίζει το παιχνίδι της καθυστέρησης γιατί υπάρχουν και ατυχήματα», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάει δεξιά, που οδηγεί στο Κούγκι, ή αριστερά που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία». «Και οι δύο δρόμοι είναι πολύ δύσκολοι, αλλά ο δρόμος προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα, αλλά και οι Έλληνες έχουν ανάγκη τα ευρωπαϊκά χρήματα», σημείωσε.

Επανέλαβε επίσης πως εάν η κυβέρνηση φέρει μία συμφωνία που να κρατά τη χώρα στην Ευρώπη, το Ποτάμι θα την υπερψηφίσει.

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αναλαμβάνεις σε μία κρίσιμη στιγμή που η ευθύνη βαραίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όχι μόνο την κυβέρνηση», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει μια προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο».

«Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο συνεννόηση έναν νέο πατριωτισμό. Το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα συμβάλει σε αυτό. Να πάρει αποφάσεις με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον. Η καθυστέρηση κοστίζει. Η ρήξη δεν είναι λύση είναι καταστροφή», τόνισε μεταξύ άλλων η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία συμφωνία που να δίνει προοπτική», πρόσθεσε.

Τέλος, το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξερχόμενη του μΕγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι «είναι μία κρίσιμη ώρα, μία ώρα που η μάχη πρέπει να δοθεί με εθνική συνεννόηση και συσπείρωση» και πρόσθεσε «όλοι έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη».

Όπως είπε η βουλευτής της Ν.Δ. μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, «η Ελλάδα βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά» και «όλοι έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη».

«Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτός είναι ο στόχος», υπογράμμισε για να προσθέσει πως η εντολή του λαού, που πρέπει να ακολουθήσει και κυβέρνηση είναι «η διαπραγμάτευση εντός ευρώ».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.