Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αυτοπροστασία αλλιώς καραντίνα

Συνήθως τα διαγγέλματα   γίνονται για να ανακοινωθούν  στο λαό κάποιες σημαντικές αποφάσεις.Το σημερινό μήνυμα –«διάγγελμα» Μητσοτάκη με το εκβιαστικό δίλημμα «αυτοπροστασία ή  καραντίνα»   έδωσε την εντύπωση ότι έγινε  με σκοπό  τη συγκάλυψη  και μετάθεση των ευθυνών  για λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας .

Από την ανυπαρξία στοιχειώδους προετοιμασίας για την θωράκιση του ΕΣΥ και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων έως τις καθημερινές εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μπροστά στο  κίνδυνο ενός νέου κύμματος της πανδημίας δεν υπήρξε κάποια αυτοκριτική  για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Αντίθετα  ο πρωθυπουργός  μας ενημερωσε  ότι όσο δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Υποσχέθηκε πάντως  ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπουν στην κυκλοφορία άλλα 100 λεωφορεία για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα δημιουργηθούν νεες μονάδες ΜΕΘ. Η  έμφαση όμως δόθηκε στα ατομικά μέτρα  προστασίας  για την τήρηση των οποίων  υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

 Η επόμενη περίοδος  θα είναι κρίσιμη αλλά εσείς θα έχετε την ευθύνη……Νίπτω τας χείρας  μου….

»Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα». Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο. Θα τολμούσα να πω, μάλιστα, ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο. Την φοράνε χωρίς γκρίνια τα παιδιά μας, που αποδεικνύονται πιο πειθαρχημένα από κάποιους ενήλικες.

Γιατί, αντίθετα με κάθε άλλο μέτρο, είναι μία κίνηση πολύ απλή, μας προστατεύει από κάποια στιγμιαία αμέλεια, έναν τυχαίο συγχρωτισμό.

«Οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια. Και πρέπει να βρεθούμε και πάλι μπροστά από τον κορονοϊό, αντί να τον ακολουθούμε.

Με στοχευμένα μέτρα πάντα, όπου χρειάζεται. Άλλωστε, η παγκόσμια κινητοποίηση για το εμβόλιο δίνει ελπίδες ότι όχι πολύ αργά αυτό θα ανακαλυφθεί. Μέχρι τότε, η Πολιτεία θα επαγρυπνεί, θα εμπιστεύεται τους ειδικούς, θα δρα με διαφάνεια πάντα και θα ενημερώνει».

»Αλλά ας μην κρυβόμαστε: Η εφαρμογή ακόμη και του πιο αποδοτικού μέτρου εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή του. Μαζί θα πετύχουμε και πάλι ή μαζί θα χάσουμε την ευκαιρία.

»Έχοντας τη θετική εμπειρία της Άνοιξης είμαι σίγουρος για το πρώτο. Ώστε μόλις μπορέσουμε να κατεβάσουμε τις μάσκες, να έχουμε όλοι στο πρόσωπό μας ξανά το χαμόγελο της κοινής εθνικής ικανοποίησης και αυτοπεποίθησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.