Διάγγελμα Αλ. Τσίπρα: Μόνος μας φόβος είναι ο φόβος- Απολύτως διασφαλισμένες οι καταθέσεις, μισθοί και συντάξεις

Διάγγελμα με το οποίο απευθύνθηκε στους πολίτες έκανε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανακοίνωσε πως έστειλε νέο αίτημα παράτασης του προγράμματος στους ηγέτες της Ευρωζώνης. Έστειλα εκ νέου αίτημα σύντομης παράτασης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τους 18 Ευρωπαίους ηγέτες, την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ΕΚΤ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν ακόμα και σήμερα το βράδυ την απόφαση του Eurogroup. «Η χθεσινή απόφαση του EG και η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ δεν έχουν κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσουν τη βούληση του ελληνικού λαού», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δε θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό». «Πρωτοφανή για την Ευρώπη η χθεσινή απόφαση του Eurogroup να μην παρατείνει για λίγες μέρες το πρόγραμμα. Πρέπει να ανατραπεί η απόφαση του Eurogroup ώστε η ΕΚΤ να αποκαταστήσει την κατάσταση στις τράπεζες», είπε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε πως οι καταθέσεις και η καταβολή μισθών και συντάξεων είναι διασφαλισμένες.

Η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης φέρνει μέτρα τραπεζικής αργίας και περιορισμούς στις αναλήψεις καταθέσεων, επεσήμανε και πρόσθεσε πως στόχος είναι ο εκβιασμός και η παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Απαιτείται νηφαλιότητα και χρειάζεται ψυχραιμία για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες εμφανιστούν, τόνισε και πρόσθεσε εχουμε ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στην Ευρώπη, μήνυμα ελπίδας και περηφάνιας.

Οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες.Το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων. δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους.

Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ολόκληρο ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει.  Έχουμε για άλλη μια φορά την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας.

Και να θυμάστε : τούτες τις κρίσιμες ώρες, που αναμετριόμαστε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας, ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Δε θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει.
Θα τα καταφέρουμε.

Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνιας σε ολόκληρη την Ευρώπη.  


 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.