Δημοσκόπηση Public Issue: Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση της κυβέρνησης

Την αποδοκιμασία των πολιτών στη στάση της κυβέρνησης στο ουκρανικό, και κυρίως στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Public Issue. Σχεδόν 7 στους 10 διαφωνούν με την αποστολή όπλων, με αντίστοιχο ποσοστό να δηλώνει δυσαρεστημένο με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ειδικότερα, το 67% διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει «στρατιωτική βοήθεια» στην Ουκρανία, έναντι 22% που έχει διαφορετική γνώμη. Ωστόσο, το 91% συμφωνεί με την ανθρωπιστική βοήθεια.

Το 68% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη στάση που κρατάει η κυβέρνηση στο ζήτημα της Ουκρανίας. Το 65% τονίζει ότι το συμφέρον της Ελλάδας στο ζήτημα της Ουκρανίας είναι να κρατήσει ουδέτερη στάση. Το 26% θεωρεί ότι πρέπει να πάρει το μέρος της Ουκρανίας και το 3% το μέρος της Ρωσίας.

Το 71% αναφέρει ότι η χώρας μας έπρεπε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενώ το 23% έχει διαφορετική γνώμη.

Η εικόνα στο θέμα των κυρώσεων είναι πιο μοιρασμένη καθώς το 56% σημειώνει ότι η Ελλάδα έπρεπε να συμμετέχει στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας ενώ το 39% θεωρεί ότι δεν έπρεπε. Επιπλέον, ένα 81% τονίζει ότι θα υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στην Ελλάδα εξαιτίας του πολέμου.

ΠΗΓΗ:https://tvxs.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.