Δημοσκόπηση Metron Analysis: Φθορά της κυβέρνησης που όμως δεν καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Nέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega φαίνεται να καταγράφει κυβερνητική φθορά την οποία, ωστόσο, δεν καρπώνεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 21-27 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων, λίγες μέρες μετά τις εμφανίσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στην έρευνα της Metron Analysis  το 51% εκτιμά ότι δεν είναι σωστή η κατεύθυνση της χώρας, ενώ οι πολίτες έχουν αρνητική γνώμη για το συνολικό έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 54%. Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, τόσο από την διαχείριση της πανδημίας, όσο και από τον ανασχηματισμό. Ακρίβεια/ οικονομία αποτελούν προτεραιότητες για τους πολίτες ενώ η ανησυχία για την πανδημία μειώνεται, αν και παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Και τα δύο θέματα συγκεντρώνουν 30% ως το πιο σημαντικό πρόβλημα στη χώρα. Το 53% έχει αρνητική άποψη για την διαχείριση του κορονοϊού, το 42% θετική, ενώ το 4% κρατά ουδέτερη στάση.

Αν και με απώλεια τεσσάρων μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας 38%. Δεύτερος είναι η επιλογή «κανένας» με 30% ενώ ο κ. Τσίπρας κινείται σχεδόν σταθερά στο 16% το τελευταίο εξάμηνο.

Την ίδια στιγμή, με βάση τις ερωτήσεις της εταιρείας Metron Analysis, ένα 73% βαθμολογεί αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το 71% κρίνει αρνητικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση  ψήφου η Ν.Δ. (30,8) χάνει τρεις μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Ιουλίου, διατηρώντας, όμως προβάδισμα πάνω 11% από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 20,0%. Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 41%, έναντι 26,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδιαφέρον στοιχείο το γεγονός ότι ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 παρουσιάζουν σημαντική δημοσκοπική άνοδο με ποσοστά 5,1% και 4,1 % αντίστοιχα, ενώ ΚΙΝ.ΑΛΛ. και Ελληνική Λύση βρίσκονται σε πτώση με ποσοστά 6,0 % (από 6,7)  και 4,0%( από 5,3). Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,7% των ψήφων.

Ωστόσο, στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή με αναγωγή των αναποφάσιστων η ΝΔ συγκεντρώνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,2 , το ΚΙΝΑΛ 8%, το ΚΚΕ 6,8%, το ΜεΡΑ25 5,5%, η Ελληνική Λύση 5,3%.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.