Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησαν οι επικεφαλείς της τρόϊκα- Η διαπραγματεύση θα συνεχιστεί αύριο (video)

Εν μέσω αποδοκιμασιών από εργαζομένους της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποχώρησαν οι επικεφαλής της τρόικας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο τραπέζι έχει τεθεί  η πρόταση για μετακίνηση 3500 δημοτικών αστυνομικών στο Υπουργείο Δημόσιο Τάξης  με αποτέλεσμα η ΠΟΕ- ΟΤΑ να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να αποδοκιμαστούν μέλη της τρόικας.

 Το Υπουργείο κατέθεσε την επίσης, πρόταση για μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας κάτω των 12 μηνών ως μέσο πίεσης για αναδιάρθρωση του Δημοσίου.  Προτείνεται δηλαδή,    οι 12.500 υπάλληλοι, που θα υπαχθούν σε κινητικότητα, να μην πληρωθούν με το 75% του μισθού τους  για 12 μήνες, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, οι υπάλληλοι ή θα έχουν μεταταχθεί ή θα απολυθούν.

Σε ό,τι αφορά το  θέμα της αποδοχής από την τρόικα των μετατάξεων ως κινητικότητα, η διαπραγμάτευση βρίσκεται, κατά τα φαινόμενα, σε καλό δρόμο αν και αρχικά έδειχνε ανυποχώρητη. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει, οι μετατάξεις εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων να συνυπολογιστούν στον αριθμό των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα.  Εάν τελικά συμψηφισθούν οι μετατάξεις με την κινητικότητα, η ελληνική κυβέρνηση θα διευκολυνθεί, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών (πληροφορικής και φυσικής αγωγής) από τη δευτεροβάθμια, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα 3.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 2.500 δημοτικοί υπάλληλοι.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα χαρακτηρίστηκε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης » δύσκολη» και θα επαναληφθεί αύριο.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.