Δεν καταθέτει τελικά πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία

Απομακρύνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία  και η  ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης.

H Πειραιώς εξετάζει αλλαγή πλεύσης προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο κοινοβουλευτικής ήττας, καθώς είναι νωπή η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Κ. Μητσοτάκης έχει στηρίξει τις τελευταίες ημέρες το αφήγημα πως ο πρωθυπουργός στηρίζεται σε μια κυβέρνηση – κουρελού και μία ακόμη κοινοβουλευτική ήττα για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα βοηθούσε.

Επίσης,  ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που είχε παράσχει μέχρι τώρα στον πρωθυπουργό αλλά ούτε και στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει και τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής. 

Τέλος, εάν η Ν.Δ. καταθέσει πρόταση μομφής δεν θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει εκ νέου το συγκεκριμένο όπλο για τους επόμενους μήνες και ο αρχηγός της Ν.Δ. φαίνεται πως θέλει να έχει επιλογές ενόψει των νομοθετημάτων που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.