Δεν επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα… Ανακαλείται η απόφαση με εντολή Μητσοτάκη

Ανακαλείται με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα, η οποία ελήφθη ένα 24ωρο πριν και είχε ανακοινωθεί επίσημα.

Το πράσινο φως είχε δοθεί από την Υγειονομική Επιτροπή με τις ομάδες να ανακοινώνουν και τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων.

Κυβερνητικές πηγές δικαιολοφώντας την εκ των  υστέρων παρέμβαση Μητσοτάκη αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Το ερώτημα που ζητά απάντηση εδώ είναι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέρριψε αυτή την κίνηση εξ αρχής. Πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα, είτε ότι οι υπουργοί του δεν τον ενημερώνουν για τις αποφάσεις που θα λάβουν είτε πρόκειται για μια ακόμη παλινωδία  από με λάθος εκτιμήσεις και αποφάσεις.

 Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σήμερα το πρωί, δυο μόλις ώρες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακαλέσει την απόφαση, την στήριζε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, ανέφερε χαρακτηριστικά:«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σε συνεννόηση με τις διεθνείς ομοσπονδίες, εν προκειμένω με την UEFA. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά κι έχουν πολύ αυστηρές κυρώσεις για όποιον δεν τα τηρεί. Επίσης είναι αριθμημένες αυτές οι θέσεις. Ξέρουμε ποιος είναι αυτός που πηγαίνει οπότε είναι πολύ πιο εύκολη και η ιχνηλάτηση αν υπάρξει κάποιο κρούσμα».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.