Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές Λάρισας και Θήβας

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας φωνάζουμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών και ταυτόχρονα ενίσχυσης των δομών τους με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό!
Τα νέα που έρχονται από τις φυλακές της Λάρισας, της Θήβας και αλλού είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά καθώς δεκάδες κρούσματα αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες, με τις φυλακές της Λάρισας να έχουν μετρήσει πάνω από 150 συνολικά.
Πριν λίγες ημέρες μάλιστα ένας μεσήλικας κρατούμενος με καρδιολογικά προβλήματα υγείας, ο Κώστας Λιόγκας, ο οποίος ανιχνεύτηκε θετικός στον κορονοϊό αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας αφού του αρνήθηκαν την διακομιδή του σε νοσοκομείο!!
Και όμως η κυβέρνηση αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο αποσυμφόρησης των φυλακών και προστασίας της υγείας των κρατουμένων παρότι υπάρχουν φυλακές με πληρότητα της τάξης του 200%.
«Είμαστε σε μια φυλακή μέσα στη φυλακή, σε καραντίνα μέσα στην καραντίνα, σε απομόνωση μέσα στην απομόνωση, όμως ακόμα στεκόμαστε όρθιοι!»
Οι κρατούμενοι από πέρυσι την άνοιξη έχουν δει τις άδειες εξόδου τους να κόβονται, τα επισκεπτήρια να κόβονται επίσης και τον προαυλισμό τους να περιορίζεται. Όλα αυτά στο όνομα της πανδημίας. Ταυτόχρονα όμως παραμένουν στοιβαγμένοι ανά δεκάδες στους θαλάμους και τα κελιά.
Να αποσυμφορηθούν τώρα οι φυλακές!
Να μεταφερθούν σε νοσοκομεία οι κρατούμενοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες!
Να επιστρέψουν τα επισκεπτήρια, οι άδειες και ο κανονικός προαυλισμός!
Οι κρατούμενοι/ες έχουν κάθε δικαίωμα στη ζωή και την υγεία!
___________________________________________
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

Ενημερωθείτε από το:

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.