ΔΕΘ: Μαζικές διαδηλώσεις και ένταση [Φώτο + Βίντεο]

Δυναμικό «παρών» έδωσαν τα συνδικάτα και οι πολιτικές συλλογικότητες στις συγκεντρώσεις και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Δεν έλειψε η ένταση, με τους διαδηλωτές να επιχειρούν να σπάσουν τα αστυνομικά φράγματα, ενώ, επανεμφανίσθηκαν και τα άτομα με τις κουκούλες, τα μαντήλια και τα σακίδια δίπλα και σε συνομιλία με τα ΜΑΤ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, παρουσία της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους, με τη συμμετοχή σωματείων από διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς, συνταξιούχους, ανέργους, κ.α.

Ξεχωριστή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, βουλευτών του ΚΚΕ, συνδικαλιστών, κ.α.

Προσυγκέντρωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικοτήτων, κινήσεων πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα και κινήθηκε προς το κέντρο,

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί και γύρω από τα κτήρια του ΑΠΘ, όπου κλούβες της Αστυνομίας σχημάτισαν φράγμα στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Αγίου Δημητρίου, Εγνατία και Μελενίκου προκειμένου να αποτρέπουν την είσοδο διαδηλωτών στους χώρους του πανεπιστημίου, μετά την ολοκλήρωση της πορείας. Ταυτόχρονα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. επιτηρούσε από αέρος την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Βελλίδειο.

Τελικά, η πορεία κατέληξε στην Καμάρα και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και το ΑΠΘ για το αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο επεισοδίων.

Στο μεταξύ, η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου με διαφορά μισής ώρας κατέληξε και η πορεία των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οργανώσεων και κινήσεων, που λίγο νωρίτερα είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας στο Βελλίδειο.

Η πορεία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ ολοκληρώθηκε μπροστά στη ΧΑΝΘ.

To «παρών» έδωσαν και εργολαβικοί εργαζόμενοι, σωματεία των οποίων πραγματοποίησαν πρόσφατα συγκέντρωση και στο υπουργείο Εργασίας διαμαρτυρόμενα για την κατάργηση της διάταξης για την αιτιολογημένη απόλυση και του νόμου για τη συνευθύνη εργολάβου και αναθέτοντος ένα έργο.

Δυναμική οργάνωση της εργατικής, λαϊκής, πάλης, διεύρυνση της λαϊκής συμμαχίας και αλλαγή των συσχετισμών χρειάζεται, για να μην περάσουν οι αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι και να καταργηθούν οι παλιοί που γονατίζουν τον λαό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Διαδηλωτές εναντίον αστυνομικού φράχτη

Τον φράχτη που έχει στηθεί με κάγκελα στο ύψος της οδού Μ. Ανδρόνικου, κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης επιχείρησαν να σπάσουν διαδηλωτές που, σύμφωνα με το thestival.gr,συμμετείχαν στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κινήθηκαν προς τον φράχτη και προσπάθησαν να περάσουν από το σημείο, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν.

Προς στιγμήν, επικράτησε ένταση, ωστόσο, τελικά οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την οδό Εγνατία.

Αντίθετα, η πορεία του ΠΑΜΕ κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από την έκθεση και οι διαδηλωτές να συνεχίζουν  την πορεία τους μπροστά από αυτήν.

Παράλληλα οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας, η οποία έχει μετατρέψει όλο το κέντρο της πόλης σε φρούριο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.