Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης

Με τις ομιλίες πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί την προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η ανάγνωση των προγραμματικών ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής έγινε το απόγευμα της Κυριακής από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε την αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να τιμήσει το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεων. Ο πρώτος κύκλος ομιλιών άρχισε το πρωί της Δευτέρας με τον ειδικό αγορητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων καθώς και υπουργοί της κυβέρνησης.

Τις προτεραιότητες στον τομέα του Πολιτισμού παρουσίασε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής, κατά τη σημερινή συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης:

– Λύση προβλημάτων από την εφαρμογή νέου οργανισμού που έχει κενά και δυσχέρειες στην εφαρμογή

– Αποκέντρωση στις περιφερειακές δομές του υπουργείου και βελτίωση επικοινωνίας υπουργείου πολίτη

– Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για διορισμό μελών ΚΑΣ και ΚΣΝΜ

– Αμεση αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που παρέχει το ΕΣΠΑ για στήριξη υφιστάμενων δομών, περάτωση εργασιών που τρέχουν ήδη και στρατηγικές επιλογές για τη νέα εποχή

– Εκπόνηση νέας εξωστρεφούς πολιτική με έμφαση πολιτιστική διπλωματία. Συγκρατημένη εθνική πολιτική για επιστροφή Γλυπτών το Παρθενώνα και συστηματικές παρεμβάσεις για τη συνολική επιστροφή αρχαιοτήτων

– Ενεργό διασύνδεση και συνέργειες με Παιδεία, Τουρισμό, ανάπτυξη εργασίας και συνύπαρξη με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δείτε ζωντανά το κανάλι της Βουλής:

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.