Δένδιας -Τσαούσογλου: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν και ανακοινωσαν συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν

Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσαν κατά τις κοινές τους δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις λακωνικές και χωρίς ερωτήσεις ή debate δηλώσεις, ο Νίκος Δένδιας επαναβεβαίωσε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και σε αρκετά ιδιαίτερα σοβαρά θέματα των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε, εμείς και η Τουρκία» και πρόσθεσε ότι «σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης  συνεννόησης και, αν αυτό καταστεί δυνατόν σταδιακής ομαλοποίησης σε βάθος».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, συμφωνήθηκε ένας περιορισμένος κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, αλλά και η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid για τις ανάγκες της τόνωσης του τουρισμού στις δύο χώρες.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ολιγόωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και «διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.